×
ElbilerTophistorie

BMW vil lave billig elbil som erstatning for i3’eren

BMW vil udvikle en billig elbil, der skal være en elektrisk entry-level model. Men den får ikke samme formsprog som den gamle i3.

I slutningen af juni sidste år stoppede BMW produktionen af isbryderen BMW i3, der er blandt de mest solgte elbiler herhjemme gennem tiden. Men der er en ny og billig elbil på vej som erstatning. Det afslører udviklingschef Frank Weber i et interview med Automobilwoche.

– Der er uden tvivl et behov for at bringe et prisbilligt, kompakt tilbud fra BMW på markedet, siger han.

Den nye entry-model vil være baseret på BMW’s Neue Klasse-arkitektur, der lover 30 procents længere rækkevidde end de nuværende modeller. Disse biler vil begynde at dukke op i 2025 loves det.

Man skal dog ikke forvente, at i3 afløseren vil få samme designsprog, som originalen:

– I starten var i3 ikke elsket. Mange kunne lide designet, men ifølge andre var det ikke en rigtig BMW. Lidt af en “outsider” i sin klasse. Det vil vi ikke gentage i den form, siger Frank Weber.

Til trods for den manglende kærlighed formåede BMW altså at sælge imponerende 250.000 enheder af i3 i 74 lande mellem 2013 og 2022. Det gør bilen til en af de mest populære elbiler nogensinde. Alene herhjemme er der indregistreret knapt 6.000 eksemplarer. I 2022 kom der 1.200 nye i3 / iX3 på vejene i Danmark.

Med udmeldingen følger BMW en række aktører i bilbranchen, der alle vil have en billig elbil på menuen indenfor de næste to-tre år. Mest prominent i den bølge er Volkswagen ID.2, der får en pris på under 200.000 kroner. Men også Citroën, Fiat, Cupra, Skoda og Tesla har billige modeller på vej.

Herunder vores video fra præsentation af konceptbilen ID .2all:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.