Pixel
Teknologi

Regeringen vil investere millioner i kunstig intelligens

Uddannelses- og forskningsministeren vil sende millioner i retning af forskning i etisk ansvarlig kunstig intelligens.

This section contains some shortcodes that requries the Jannah Extinsions Plugin. Install it from the Theme Menu > Install Plugins.

[dropcap]D[/dropcap]anske forskere med fokus på kunstig intelligens kan se fem til lidt ekstra hjælp næste år. Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) forslår nemlig, at der afsættes 300 millioner kroner til forskning i digital udvikling – og især kunstig intelligens. Det skriver BT. Ministeren mener, at Danmark skal være helt fremme på området.

– Kunstig intelligens giver så mange muligheder for at gøre både offentlige serviceydelser og private virksomheder bedre og smartere, siger Tommy Ahlers.

Etisk ansvarlig

Kunstig intelligens – AI – er blevet et buzzword i disse år, hvor udviklingen primært drives af store amerikanske og kinesiske virksomheder som Google og Huawei. I det billede betyder 300 millioner kroner ikke meget, men Tommy Ahlers mener at vi alligevel kan gøre en forskel, ved at udvikle den kunstige intelligens i en etisk ansvarlig retning.

– Vi skal insistere på at udvikle en dansk måde, hvor borgerne altid, når vi overlader beslutninger til en computer, kan få indsigt i, hvordan den beslutning blev truffet af computeren, siger ministeren.

Ministerens tanker bakkes op af professor Jacob Sherson, der forsker i området på Aarhus Universitet. Han mener, at der er behov for en “dansk model”, som andre lande også vil efterspørge.

Kilde
BT