Pixel
Transport

Renault klar med bud på fremtidens elbil: Renault Trezor

Alle og deres hund arbejder for tiden på elektriske biler, men hvor både tyskere og amerikanere har erklæret sig 100% på elbilens side, er der indtil videre ikke kommet meget fra de traditionelle franske bilproducenter. Men nu har Renault altså et bud på fremtidens elektriske bil – og den ligner ikke nogen af de andre: Renaut Trezor.

Futuristisk design

Renault har lavet en bil, der er væsentlig mere futuristisk (og måske også urealistisk) end det meste af, hvad vi har set fra konkurrenterne. Den har linier som en fuldblods sportsvogn, men altså i en 100% elektrisk udgave.

Stærk og hurtig

Trezor har 350 hestekræfter gemt i den elegante krop, og kan nå 100 km/t på under fire sekunder. Bilen har to store batterier – et i forenden og et i bagenden. Der er dog ingen detaljer om rækkevidde

Forende åbner

I stedet for bare at ty til helt almindelige døre har Renault valgt, at hele forenden fungerer som en åbning til kabinen. Man skal så kravle over kanten på bilen for at sætte sig til rette i kabinen, hvorefter forenden lukker. Noget, der nok skal tiltrække opmærksomhed, hvis bilen ellers nogensinde bliver sat i produktion – i hvert fald giver den et indblik i Renaults tanker om fremtidens elbil.

Torben Vognsen

Grundlægger af magasinet iNPUT. Har en baggrund som producer og tilrettelægger i tv-branchen og har skrevet forbruger- og gadgetstof i en årrække for Jyllands-Posten, Komputer for Alle, Berlingske Tidende og BT. Er også fast gadgetekspert på TV2's Go' Morgen.