×
Fremtidens Hjem

Robotstøvsugere fra iRobot får muligvis snart arme

Firmaet der står bag den populære Roomba-robotstøvsuger arbejder angiveligt på en udgave der har lemmer, så den kan tage opvasken.

Ja, hvorfor ikke? iRobot, der står bag den populære Roomba-støvsugerrobot, arbejder på en udgave med arme, der skal kunne hjælpe med både opvask, vasketøj og andet forefaldende arbejde. Det skriver nyhedsmediet Bloomberg, der har fået en snak med firmaet på CES-messen.

Colin Angle, der er direktør for iRobot, fortæller til mediet, at protyper på en robotstøvsuger med arme allerede kører rundt i udviklingsafdelingen, men at den næppe vil nå ud til forbrugerne de første fem år.

iRobot er ikke på helt bar bund, når det handler om robotter med arme. Firmaet har tidligere udviklet robotarmsteknologi til enheder, som er udviklet til det amerikanske militær. Den del af butikken blev solgt fra i 2016, men iRobot beholdt arm-teknologien i skuffen. Siden har firmaet arbejdet på at finde ud af, hvordan teknologien skal bruges til forbrugerprodukter, fortæller Angle.  

Fremskridt inden for computersyn og robotters evne til at kortlægge kundernes hjem har åbenbart givet ingeniørerne nye, gode ideer, de kan arbejde med.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.