Fremtidens Hjem

Robotstøvsugeren spionerer i dit hjem

Roomba er ikke så uskyldig, som den ser ud. Robotstøvsugeren spionerer nemlig i dit hjem, ved at kortlægge hver en krog, når den ruller rundt og gør rent. Og nu vil iRobot, der er firmaet bag Roomba, sælge oplysningerne om dit hjem til højestbydende. Det skriver Reuters.

De oplagte kunder er producenter af smart home-udstyr, der vil få omfattende informationer om hvordan dit hjem er indrettet, hvilke områder der kræver mest rengøring, hvad der står på dine gulve, hvor ofte du gør rent – og masser af andre data.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fremtidig forretningsstrategi

Ifølge nyhedstjenesten vil salg af data være en hjørnesten i iRobots fremtidige forretningsstrategi og den bygger på den kortlægningsfunktion, som de dyreste Roomba-modeller er udstyret med.

– Der er et helt økosystem af ting og tjenester, som det smarte hjem kan levere, når du har et rigt kort over hjemmet, siger iRobot CEO Colin Angle til Reuters.

Han uddyber, at de indsamlede data ikke vil blive solgt uden brugerens samtykke, og siger samtidig at han regner med, at de fleste Roomba-ejere vil give lov. Dataene samles og leveres til iRobot via iRobot HOME-app’en.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.