×
Gadgets

Så er det her: Forskere skaber rigtigt 3D-hologram

Lige siden R2-D2 præsenterede et hologram til Obi-Wan Kenobi for knapt fyrre år siden, har teknologien været et ledelys. Mange har forsøgt at genskabe oplevelsen i virkeligheden, men at lave 3D-hologrammer i farver har været uopnåeligt – indtil nu. For en gruppe forskere hævder nemlig, at de har knækket nødden og skabt verdens første 3D-hologram i farver. En svævende rendering af Rubicks terning, der kan ses fra alle vinkler. Det skriver Korea IT News.

Terningen er tre tommer høj (knapt 8 centimeter, red.) og skabes ved hjælp af en række flerfarvede lasere, der er monteret i et bord. Teknologien kaldes diffraktion – i dette tilfælde brydning af lys – der genereres via interferens mellem laserne. Det skelsættende er, at terningen kan ses fra alle vinkler 360 grader rundt – tidligere har de bedste forsøg kun opnået at skabe hologrammer der var synlige i en 20 graders vinkel.

Gennembruddet er frugten af tre års arbejde iværksat af den koreanske regering. Et konglomerat på 16 virksomheder og organisationer, deriblandt LG, har leveret forskere og økonomiske midler til projektet. De næste fem år skal ifølge forskerne bruges på at forbedre billedkvaliteten og øge størrelsen på hologrammet. Målet er at kunne lancere et 10 tommer stort Holo TV så tidligt som i 2021, siger forskerne.

Vi glæder os …

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.