×
Gadgets

Nokias Star Wars-inspirerede VR-kamera

Nokia har godt nok solgt sin mobildel fra til Microsoft, men finnerne har stadig masser af viden om kameraer. Den viden har de brugt på at lave et Virtual Reality-kamera, der kan optage i 360 grader og optage i “3d-lyd”. Ozo, som det hedder, blev naturligvis lanceret i Los Angeles – for det er Hollywood, der sigtes mod.

“Nokia har puttet high-end kameraer i meget små mobiltelefoner og opnået exceptionel billedkvalitet mange år før andre producenter. Nu kan de kanalisere den viden til andre sektorer,” siger Chris Green, der er konsulent hos pr-virksomheden Davies Murphy Group, til bbc.com.

Nokia entrer et marked, der forventes at eksplodere hen over årsskiftet, hvor både Sony, Microsoft, Samsung, Google, Facebook og adskillige andre vil lancere Virtual Reality-headsets. En bevægelse, der er båret frem af Oculus Rift VR-brillen, som Facebook købte sidste år for voldsomme to milliarder dollars.

StarWarsIV_144PyxurzNokia har ikke frigivet tekniske specifikationer på kameraet, men siger, at den store fordel ved Ozo er, at man kan se optagelserne i realtid. Det kan ikke lade sig gør på andre VR-kameraer. Ozo har otte linser og otte mikrofoner. Hovedet er kuglerundt og sidder på en lang stang – og det ser ud til, at Nokias designere har hente inspiration fra Star Wars. Luke Skywalkers trænings-droide er godt nok grå, men derudover er den nærmest identisk med Ozo.

Kameraet kommer i handelen omkring årsskiftet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.