GadgetsTophistorie

Så kom OnePlus Nord 2 – flagskibsdræberen

OnePlus håber at Nord 2 kan blive selskabets nye flagskibsdræber. Våbnene er kamera, stort batteri og hurtig opladning.

Føler du også, at vi er ved at drukne i Nord-varianter? Så er det vigtigt at bide fast i én ting: OnePlus Nord 2 er den nye topmodel i Nord-serien. Den afløser OnePlus Nord fra sidste år og kineserne har store forventninger til den: Telefonen er kørt i stilling som en flagskibsdræber, der skal stjæle de kunder, der gerne vil have en god telefon uden at skulle betale mellem 5-8.000 kroner for den.

Nord 2’eren blev, som lovet, præsenteret ved et event i dag, torsdag, og de features, som OnePlus har valgt at fokusere på, for at få den på flagskibs-niveau, er kameraet, batteriet og opladningen – og naturligvis prisen, der starter ved 3.299 kroner. Telefonen kommer i handelen den 28. juli. iNPUT har allerede modtaget et eksemplar af banditten, så forvent en anmeldelse herfra inden da.

‘Overraskelsen’, som var blevet sluppet på forhånd, er, at OnePlus har smidt den faste Snapdragon-processormakker på porten og satset på en ny, modificeret MediaTek Dimensity 1200-AI processor i stedet. Den er skræddersyet til telefonen og OnePlus lover at den leverer 65 procent hurtigere processorkraft og 125 procent hurtigere grafikydelse, sammenlignet med Snapdragon-processoren i den første Nord-model.

Skærmen på OnePlus Nord 2 er en 6,43 tommer stor AMOLED-model med 90Hz-opdatering. Den er udstyret med AI Resolution Boost, der opskalerer indhold fra Youtube, Snapchat og Instagram til HD-opløsning.

OnePlus Nord 2
OnePlus Nord 2 i farven Blue Haze.

1. Kameraerne

Men OnePlus har som sagt smidt indsatsen på kameradelen. Nord 2 er udrustet med tre linser på bagsiden. Her er de hurtige specs:

  • 50 megapixel hovedkamera med en blænde på f/1.88 og optisk billedstabilisering. Den er baseret på Sony IMX 766-sensoren, der er identisk med den, der sidder i OnePlus 9-serien af flagskibe.
  • 8 megapixel vidvinkelkamera på 119,7°.
  • 2 megapixel monokrom (bruges vist primært til dybdemålinger).

På fronten har telefonen et 32 megapixel selfie-kamera, baseret på Sonys IMX 615-sensor.

2. Batteriet

OnePlus Nord 2 har et todelt 4.500 mAh-batteri. Det er et pænt stort batteri, telefonens pris taget i betragtning. Ifølge iFixit er batteriet på iPhone 12 og 12 Pro på bare 2,815 mAh. Størrelsen fortæller naturligvis ikke hele historien, da det er mindst lige så vigtigt, hvor godt telefonen udnytter strømmen.

3. Warp Charge 65

Batteriet i OnePlus Nord 2 er todelt, hvilket betyder, at det kan lades op hurtigere. Det trick har OnePlus benyttet på sine flagskibsmodeller i et par år. Warp Charge 65 lover at oplade batteriet fra 0 til 100 procent på 30 minutter. Det er pænt hurtigt. Til gengæld har den ikke trådløs opladning – det er stadig forbeholdt topmodellerne.

4. Også værd at nævne …

Skærm og processor har jeg været igennem, men det er også værd at nævne, at Nord 2 har to højttalere. Den har også plads til to sim-kort – og begge pladser understøtter 5G. OnePlus lover at Nord 2 vil få mindst to af de store Android-opdateringer og sikkerhedsopdateringer i tre år.

Læs også: Vores anmeldelse af den første OnePlus Nord fra sidste år (den var jeg pjatte med) eller den seneste OnePlus Nord CE 5G, der er en billigere model, der kom på hyldernre så sent som i sidste måned.

Telefonen kommer til Danmark den 28. juli i to udgaver. Den røde model, der blev lækket forleden, er ikke en af dem. Her er de to varianter:

RAMROMFarverPris
8 GB128 GBBlue Haze, Grey Sierra3.299 kr.
12 GB256 GBBlue Haze, Grey Sierra3.899 kr.
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.