×
GadgetsTophistorie

Sådan bliver iPhone 15 modellerne

Den mest pålidelige rygtesmed af dem alle, har delt detaljer om iPhone 15 serien, der lanceres om blot få uger.

Når Bloombergs Mark Gurman spreder rygter, bør man lytte efter. Han har som regel ret. I sit seneste Power On-nyhedsbrev fortæller han i detaljer om den kommende iPhone 15 serie. Vi kan blandt andet forvente en telefon, der stort set ikke har nogen ramme omkring skærmen.

Ifølge Gurman er det en gammel drøm hos Apple, der lige siden iPhone X har arbejdet målrettet mod at fjerne rammen.

En ny teknologi, low-injection pressure over-molding, eller LIPO gør det muligt at skrumpe rammen omkring skærmen til 1,5 millimeter. På den nuværende iPhone-model er den på 2,2 millimeter.

LIPO blev første gang benyttet under produktionen af Apple Watch Series 7. Men Apple vil nu bruge den på iPhone – og med tiden også på iPad. I denne omgang er det udelukkende Pro-modellerne, der får tyndet ud i rammen, mens de almindelige 15-modeller vil få “notchen” skiftet ud med Dynamic Island fra de nuværende Pro-modeller.

iPhone 15 og 15 Plus vil også blive udstyret med A16 chippen fra den nuværende Pro-serie. Og så vil de få “væsentlige forbedringer” på kameradelen, hævder Gurman.

Hvad med Pro-modellerne?

Rammen rundt om telefonen vil på de nye Pro-modeller være fremstillet af titanium. Det er stærkere og lettere end stål, som benyttes på de nuværende Pro-modeller. Samtidig gøres kanterne på siderne og på fronten mindre skarpe.

iPhone 15 Pro modellerne får også en ny processor, der er bygget på 3-nanometer-teknologi. De får desuden større opgraderinger af hovedkameraet, inklusive opdaterede objektiver og muligheden for at få et meget bredere udvalg af optisk zoom på den største model.

På samtlige varianter af 15-serien vil Lightning være skiftet ud med USB-C.

Mark Gurman mener også, at Apple vil hæve priserne på alle fire udgaver af iPhone 15. Pro-modellerne vil måske endda stige endnu mere, da Apple vil have dækket udgifterne til titanium-rammen. Apple tager 100 dollars (knapt 700 kroner) ekstra for Apple Watch af titanium.

Det forventes at Tim Cook præsenterer den nye iPhone 15 serie i starten af september.

Læs mere: Lækkede iPhone 15 billeder afslører fem nyheder.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.