×
GadgetsTophistorie

Her er Apples iPhone 15 serie

Apple har lanceret iPhone 15 serien - fire nye telefoner med USB-C

iNPUT er i Apple Park til lanceringen af Apples nyeste produkter – og hovedattraktionen på årets event er, ligesom stort set hvert år de seneste mange år i september – den nye serie af iPhones. Denne gang hedder serien iPhone 15 – helt som forventet. Og præcis som forventet er der fire nye modeller: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max.

iPhone 15 og 15 Plus

De to første iPhones Tim Cook har lanceret på scenen er de to “almindelige” iPhones. I praksis ligger de sig meget tæt op af de to forrige Pro udgaver – altså iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max. De har fået det, der var den største nyhed sidste år, nemlig “Dynamic Island” – altså den pilleformede udskæring der kendetegner Pro serien fra 2022. Derudover har de fået den processor, der også sidste år var hjernen i topmodellerne, A16.

Kameraet har også fået en opgradering, der også svarer meget til sidste års topmodeller: Kameraet er nu på 48 Megapixel, hvilket betyder højere kvalitet og bedre billeder i mørkere omgivelser, for eksempel.

iPhone 15 og 15 Plus.

Det lader i det hele taget til, at iPhone 15 på rigtigt mange måder “bare” bliver sidste års topmodel med et andet prisskilt – men så ikke helt alligevel, for en vigtig ting har fundet vej til alle fire nye iPhones: Der er USB-C i alle 4, en forventet opdatering fra Lightning, der ellers var har været standard de sidste mange år. Med USB-C kan du forvente højere overførselshastighed, og så kan du måske også slippe for at skulle have den ekstra ledning med som Lightning udgør.

En anden ting Tim Cook & co kan afsløre er en ny udgave af deres U-serie chip, den anden i rækken – og derfor kaldet U2. Den leverer ifølge Apple endnu bedre ydelse på både rækkevidde og signalstyrke, hvilket burde gøre ting som Find My bedre.

Priser og tilgængelighed

iPhone 15 og iPhone 15 Plus fås i lyserød, gul, grøn, blå og sort med en lagerplads på 128 GB, 256 GB og 512 GB fra henholdsvis 7.799 kroner og 8.799 kroner.

Telefonerne kan forudbestilles fra på fredag – de er i butikkerne fra d. 22 september.

iPhone 15 Pro og Pro Max

iPhone 15 Pro serien er der, hvor Apple viser, hvad de kan – og hvor deres vision peger hen. I forhold til basismodellerne er der her tale om bedre telefoner hele vejen rundt. Først og fremmest er der nye processorer til de to modeller: A17 er bygget på 3 nanometer teknologi, hvilket ifølge Apple vil give betydeligt bedre ydelse og, måske endnu vigtigere, også bedre batterilevetid. Samtidig har iPhone 15 Pro og Pro Max et lidt større batteri – tilsammen burde det give en batterilevetid som er klart det bedste, vi har set på en iPhone nogensinde.

Nye kameraer

Kameraet er ofte en af de vigtigste grunde til at vælge Pro over den almindelige version. Det samme gør sig gengæld denne gang. Den nye hovedlinse er stadig 48 megapixel, men er alligevel blevet opdateret på flere måder, både via bedre fysisk kvalitet og software.

Der er især skruet op for kvaliteten på zoom funktionen – Apple har nemlig tilføjet en ny zoom linse der leverer endnu mere optisk zoom – på Pro Max kommer der endda en 5x optisk zoom ved 120 mm. På den almindelige iPhone 15 Pro får du “kun” 3x optisk zoom. Det nye kamera kan også tage “spatial video” – som så kan afspilles på din Apple Vision Pro, skulle du en dag få fat i sådan en.

iPhone 15 Pro og Pro Max.

Kanterne rundt om skærmen på de nye pro-modeller bliver også mindre end nogensinde. Ca. 1/3 mindre, faktisk. Samtidig bliver selve rammen på telefonen nu bygget af titanium som vil gøre telefonen en del lettere – faktisk op til 10% lettere. Telefonerne vil også være betydeligt stærkere, hævder Apple. Metallet i rammen er 100% genbrugt.

Også på Pro modellerne bliver der skiftet til USB-C, hvilket altså betyder øget kompatibilitet og hastighed.

Til sidst får iPhone 15 Pro Max, ligesom Apple Watch Ultra 2, en “action-button”. Du kan vælge imellem forskellige funktioner, for eksempel at åbne kameraet eller sætte telefonen i Forstyr Ikke.

Priser og tilgængelighed

iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max fås i farverne sort titanium, hvidt titanium, blåt titanium og neutralt titanium. iPhone 15 Pro kommer med startpris på 9.799 kroner med lagerplads på 128 GB, 256 GB, 512 GB og 1 TB. iPhone 15 Pro Max fås fra 11.799 kroner med en lagerplads på 256 GB, 512 GB og 1 TB.

Du kan bestille telefonerne fra på fredag – de er i butikkerne fra d. 22 september.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.