×
Gadgets

Sådan virker dobbeltkameraet på iPhone 7

Den helt store iPhone 7 Plus-nyhed er kameraet – eller kameraerne, for der er nemlig to. Det skal give muligheder, som ellers har været forbeholdt kameraer i spejlrefleksklassen; der er både optisk zoom og mulighed for at lege med dybdeskarpheden – endda efter at billedet er taget. Nå ja, og så skulle kvaliteten af billederne også være helt i top, hævder i hvert fald Apple.

De to linser i Apples nye kameraløsning har begge en opløsning på 12 megapixel, men det ene er en vidvinkel linse, mens det andet er et 56 millimeter teleobjektiv. Det åbner op for optisk zoom, hvilket hidtil har været helt uhørt på kameramobiler. Bevares, der er bare 2X optisk zoom, hvorefter den digitale zoom tager over (op til 10X, red.), men det er da en start.

iPhone 7 Plus har to kameraer; en vidvinkel linse og en telelinse.
iPhone 7 Plus har to kameraer; en vidvinkel linse og en telelinse.

Mere interessant er det, at iPhone7 Plus’erens billedprocessor vil scanne motivet med begge linser og skabe et dybdekort af billedet. Det giver mulighed for at lege med dybdeskarpheden i billedet – både mens billedet tages, men også efterfølgende i efterbehandlingen af billedet. Derved kan man skabe en effekt, hvor motivet er knivskarpt, mens baggrunden er sløret. Eller omvendt. Det bestemmer man selv i efterbehandlingen.

Kameraerne på iPhone 7 Plus gør det muligt at lege med dybdeskarpheden i billederne.
Kameraerne på iPhone 7 Plus gør det muligt at leget med dybdeskarpheden i billederne.

Det skal dog lige nævnes, at denne funktion ikke er tilgængelig når iPhone 7 Plus lanceres i næste uge, men kommer som en softwareopdatering senere på efteråret.

Det er i øvrigt ikke kun Apple, der tilbyder to kameraer. Huawei lancerede i foråret sin P9-model, der ligeledes har et kamera med to linser. Huawei fik hjælp af hæderkronede Leica til at skabe kameraet. Den ene linse tager billeder i sort/hvid, mens den anden er en traditionel farvelinse. Den kombination gav fantastiske billeder (læs og se vores anmeldelse af Huawei P9 her).

Om Apples nye kamera(er) kan leve op til hypen må vi se, når vi får mulighed for at teste de nye iPhone 7-modeller.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.