×
GadgetsTophistorie

Salget af computere er styrtdykket

Selv Apple bløder – de har haft en nedgang i salget af computere på over 40 procent i forhold til sidste år.

Mens salget af smartphones går strygende, er salget af computere mildest talt styrtdykket. Det globale salg af computere er angiveligt faldet med 29-33 procent i årets første kvartal. Blandt de hårdest ramte er Apple, der har oplevet en nedgang på mere end 40 procent. Det fortæller analysevirksomhederne Canalys og IDC ifølge Engadget.

Historisk set har Apples Mac-computere ellers altid klaret sig uden de store udsving. Ved den seneste fremlæggelse af kvartalregnskab kunne Tim Cook endda fortælle, at salget af Mac-computere var steget med 25 procent.

Men generelt ser ingen af ​​de store computerproducenter ud til at have formået at undslippe nedturen.

Årsagerne siges at være den turbulente økonomi, og at tendensen til at arbejde hjemme fortsætter med at falde.

Læs også: Apple tjener 79 mio. kroner i timen døgnet rundt.

Alligevel er analytikerne en smule optimistiske. De tror nemlig på et lille opsving i salget af computere i anden halvdel af 2023, hvor både kontorer og skoler opdaterer deres hardware. Men de advarer altså samtidig om, at situationen kan blive mørkere, hvis recessionen fortsætter frem til 2024.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.