×
TeknologiTophistorie

Apple tjener 79 mio. kroner i timen døgnet rundt

Apple har for første gang rundet en omsætning på 100 milliarder dollars på et kvartal. De tjener knapt 79 millioner i timen, døgnet rundt.

Det er snart ti år siden at Apple-grundlæggeren Steve Jobs døde og fik mange til at tvivle på selskabets fremtid. I nat, dansk tid, fremlagde Apple så det hidtil bedste kvartalsregnskab i selskabets historie. For første gang rundede omsætningen 100 milliarder dollars; helt præcis omsatte selskabet for svimlende 111,4 milliarder dollars i perioden mellem oktober og december. Altså omkring 700 milliarder kroner.

Når alle regninger er betalt, kan Apple sætte knapt 29 milliarder dollars ind på den i forvejen bugnende bankbog. Det svarer til knapt 176 millarder kroner – eller 79 millioner kroner i timen, døgnet rundt. Ikke nogen ringe ‘timeløn’ til et firma, som mange troede død sammen med Jobs.

Til sammenligning regner man med, at den netop indgåede minkaftale kan komme til at koste op til 19 milliarder kroner – og Storebæltsforbindelsen kostede 38,1 milliarder kroner (omregnet til 2019-kroner).

Kvartalet er da også rekordhøjt. I samme periode sidste år måtte Apple “nøjes” med en omsætning på 91,8 milliarder dollars og et overskud på 22,2 milliarder dollars.

Som vi skrev tidligere i dag, skyldes rekorden primært et “svimlende” (Tim Cooks eget ord) salg af iPhone 12. Men der er fremgang på alle kategorier og i alle områder af verden. Størst er fremgangen i Kina, hvor omsætningen steg fra 13,5 mia. dollars i kvartalet forrige år til 21,3 mia. dollars sidste år.

Ser man bort fra iPhone, er det tjenester, som Apple tjener mest på. Hele 15,7 mia. dollars i oktober-december fik selskabet ind på eksempelvis Apple TV+, Apple Music og – ikke mindst – App Store. Det produkt, der omsætter for mindst, er i øvrigt iPad’en, der “kun” tjener 8,4 milliarder ind til den amerikanske gigant.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.