Samsung på vej med sammenklappelig mobilskærm

Det er mange år siden, det var smart med klapmobiler. Altså dem man foldede sammen med et “svup”, når samtalen var overstået. Nu til dags vil vi have smartphones med kæmpe skærme, og dem kan man ikke bare sådan folde sammen på midten. Eller kan man? Ifølge et rygte, som The Korean Herald bringer til torvs, arbejder Samsung nemlig på en mobil ved navn Galaxy X. Og den kommer med en stor mobilskærm, der kan foldes på midten. Selve skærmen skulle være ét bøjeligt OLED-panel – delt i to af et hængsel.

Samsung Galaxy X er i produktion

I følge pålidelige kilder, skriver avisen, skulle den koreanske elektronikgigant allerede havde bestilt 2.000-3.000 styk af den bøjelige mobil. De skal være færdige i løbet af foråret.

Det er endnu uklart, om Galaxy X kommer på markedet i et begrænset omfang senere på året, eller om de bestilte eksemplarer snarere skal betragtes som prototyper. Men elektronikgiganten skulle have arbejdet på en moderne version af klapmobilen siden 2015. Det kan man bl.a. læse sig til (hvis man kan koreansk) i denne patentansøgning, som Samsung indgav i 2015.

Patentansøgning fra Samsung viser foldelig mobilskærm

Om Peter Gotschalk

Peter Gotschalk
Tidligere redaktionschef for Lyd & Billede i Danmark, Norge og Sverige. Inden da var han chefredaktør for magasinerne GEAR, Mobil, ZOOM og media:mac, og i en fjern fortid redaktør på PC World. Har skrevet om forbrugerelektronik og IT for Ekstra Bladet og Jyllands-Posten.

Se også

Kolonisere Mars

Elon Musk mener det: Han VIL kolonisere Mars

Elon Musk er formentlig en af planetens mest ambitiøse mennesker – og han er ikke …