×
Gadgets

Samsung sikrer trafikken med skærme

Alle vi jyder kender det; man ligger og tøffer bag en lastbil på vej ad hovedvej a13, uden mulighed for at overhale, fordi udsynet er for ringe. Men Samsung har en løsning – den går ud på at montere gigantiske fladskærme bag på lastbilerne, så dem, der kører bagved kan se vejen foran lastbilen.

Samsung Safety Truck kaldes prototypen, der har monteret et trådløst kamera på fronten af lastbilen. Ifølge Samsung vil den virke selv om natten, da der er indbygget “nightvision” i kameraet. Om den virker i regnvejr vides ikke – noget der må interessere os danskere i særdeleshed.

Samsung har med stor succes prøvekørt teknologien i Argentina, hvor der angiveligt dør et menneske i trafikken hver eneste time. De fleste af disse uheld foregår netop ved overhalinger på strækninger med kun to vejbaner.

“En anden fordel ved Safety Truck er, at teknologien kan reducere risikoen for ulykker forårsaget af pludselige opbremsninger eller dyr der krydser vejen,” skriver Samsung på sin Samsung Tomorrow-blog.

Samsung skriver videre, at firmaet er i gang med at indhente de nødvendige tilladelser og godkendelser, så systemet kan sættes i produktion. Godt for trafiksikkerheden – og for Samsung, for det er med garanti ikke billigt at udruste en flåde af lastbiler med noget, der svarer til 400-tommer fladskærme.

Se en demonstration af Samsung Safety Truck i videoen ovenfor.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.