×
TeknologiTophistorie

Samsung SmartThings rykker ind i Android Auto

Nu kan du tænde lyset derhjemme allerede mens du sidder i bilen på vej dertil. Samsungs SmartThings er kommet til Android Auto.

Android Auto, der langt om længe får en officiel dansk udgivelse, bliver nu også begavet med Samsung SmartThings-understøttelse. Det sker i forlængelse af et kommende samarbejde mellem Google Nest og SmartThings.

Understøttelsen af SmartThings åbner for helt nye muligheder. Eksempelvis kan man tænde forlyset i garagen eller i entreen allerede mens man sidder i bilen, på vej hjem fra job. Hæve temperaturen på radiatorer. Eller få garagedøren til at åbne automatisk, når man nærmer sig – hvis man altså har hardwaren til det.

Understøttelsen er bagt ind i den seneste Samsung SmartThings-app (der kan hentes her) og burde allerede fungere. I app’en kan man definere seks knapper, der så dukker op i Android Auto-brugerfladen.

Android Auto

Vi har desværre ikke mulighed for at prøve SmartThings-integrationen af selv, men vi hører gerne fra dig, hvis du har erfaringer.

Android Auto har længe været tilgængelig herhjemme, men er ikke officielt udgivet. Det har betydet, at man selv skulle holde systemet opdateret ligesom der angiveligt har været visse tekniske problemer.

Med Android Auto kan man få apps fra telefonen op på (kompatible) skærme i bilen. Flere apps er optimeret til Auto, deriblandt Spotify og Waze, men naturligvis også Googles egne apps. Det er også muligt at benytte Google Assistant direkte via bilens audio-system. Man kan læse mere om mulighederne hos Google.

Android Auto har faktisk eksisteret siden 2013 og er Googles udgave af det, Apple introducerede som CarPlay et par år tidligere. Systemet understøttes af en efterhånden meget lang liste af biler fra nærmest samtlige bilproducenter. 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.