TeknologiTophistorie

Android Auto kommer endelig til Danmark

I løbet af de næste måneder kommer Android Auto langt om længe til Danmark helt officielt. Det meddeler Google.

I løbet af de næste måneder vil Android Auto blive rullet ud i 36 nye lande, heriblandt Danmark. Det fortæller Google henkastet i et blogindlæg, hvor de giver seks bud på, hvordan Android kan hjælpe dig i julesæsonen.

Android Auto har længe været tilgængelig herhjemme, men er ikke officielt udgivet. Det har betydet, at man selv skulle holde systemet opdateret ligesom der angiveligt har været visse tekniske problemer. Det skulle altså blive ændret nu.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brugere med Android 10 eller nyere har allerede Googles bilsystem på mobiltelefonen og det fungerer så snart telefonen tilsluttes en kompatibel bil. Har man en telefon med en ældre Android-udgave, skal man selv hente app’en fra Google Play. Trådløs Android Auto fungerer udelukkende med Android 11 (eller Samsung-telefoner med Android 10+).

Android Auto
Beskeden fra Google (klik for større).

Med Android Auto kan man få apps fra telefonen op på (kompatible) skærme i bilen. Flere apps er optimeret til Auto, deriblandt Spotify og Waze, men naturligvis også Googles egne apps. Det er også muligt at benytte Google Assistant direkte via bilens audio-system. Man kan læse mere om mulighederne hos Google.

Android Auto har faktisk eksisteret siden 2013 og er Googles udgave af det, Apple introducerede som CarPlay et par år tidligere. Systemet understøttes af en efterhånden meget lang liste af biler fra nærmest samtlige bilproducenter. Vi har fundet en (nogenlunde) opdateret liste, der kan ses her.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button