fbpx

 

 

 

 

Elbiler

Selvkørende busser på vej til København

Inden for de næste måneder kan selvkørende og førerløse busser blive en realitet i Københavns Nordhavnskvarter.

Vejdirektoratet behandler i øjeblikket en ansøgning om at indsætte selvkørende busser i fast rutefart i Københavns Nordhavn. Godkendes ansøgningen, står to eldrevne busser allerede klar til at blive sat i arbejde – og planen er, at der skal køre i alt fire førerløse busser i ring, skriver Magasinet KBH. Busserne bliver gratis at bruge og skal køre mandag til fredag mellem klokken 10.00 og 18.00.

Ansøgeren er selskabet Autonomus Mobility, der har blandt andet Københavns Kommune og trafikselskaberne som partnere. Busserne er en del af et større EU-støttet projekt, hvor selvkørende transportløsninger testes i Luxemburg, Geneve og Lyon.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Det bliver kollektiv transport, der løser fremtidens trafikudfordringer i vores storbyer, og derfor giver det mening at støtte et projekt med førerløse busser i København. Vi får værdifulde erfaringer med selvkørende busser i et lille hjørne af København, siger Ninna Hedeager Olsen, teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune.

Det er meningen at busserne skal køre en 1,3 kilometer lang rute rundt i det såkaldte Århusgadekvarter i Nordhavn. Der vil være syv stoppesteder. Ruten kan ses på billedet her (klik for at se en større version).

selvkørende busser
Her er ruten som busserne skal køre.

De lokale beboere er også inddraget i projektet.

– Vi ser frem til at se projektet blive til virkelighed. Det bliver rigtig spændende at bringe de selvkørende busser ind i kvarteret, og vi ser frem til at være en front runner her i området, siger Brian Petersen, der er bestyrelsesmedlem i Grundejerforeningen Århusgadekvarteret.

Går alt efter planen, kan busserne køre ud på ruten indenfor de næste måneder.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button