ElbilerTophistorie

Medie: Fuldt selvkørende Apple-elbil i 2025

Ifølge Bloomberg arbejder Apple målrettet på at kunne sende en fuldt selvkørende elbil på vejene allerede i 2025.

Apple knokler for at kunne præsentere sin første elbil allerede i 2025 – og den bliver fuldt selvkørende. Sådan lyder det fra nyhedstjenesten Bloomberg. Normalt vil den slags rygter være svært utroværdige, men netop Bloomberg har normalt ret godt styr på sine Apple-kilder, hvorfor man bestemt ikke kan afvise nyheden.

Det er velkendt, at Apple igennem de seneste syv år har brugt store ressourcer på at udforske bilmarkedet under navnet Project Titan. Men præcis hvad Apple leger med er fortsat uklart – er det en komplet iBil eller “bare” software til biler.

Ifølge Bloomberg har Apple satset på hele bilen. Spørgsmålet hos Apple har bare været, om det skulle være en model med begrænsede selvkørende evner – a la en adaptiv fartpilot med vejbane-assistent – eller en version med fuldt selvkørende evner, der ikke kræver menneskelig indgriben. Valget er faldet på det sidste – og sværeste. Det er en udfordring som også Tesla knokler hårdt på at løse.

Nyhedstjenesten citerer unavngivne kilder inden for murene for at Kevin Lynch, der leder Project Titan, presser sine ingeniører til en deadline om bare fire år – i 2025. Lynch, der tidligere har været chef for Apple Watch-teamet, afløste Doug Field i september måned.

Kilderne fortæller videre, at Apple for nyligt krydsede en vigtig milepæl i udviklingen af bilens selvkørende system. Apple mener nemlig, at de har gennemført meget af kernearbejdet på den processor, der skal monteres i første generation af bilen. Processoren er – ligesom M1 – udviklet af Apples egne ingeniører.

Apple-bilchippen er angiveligt den mest avancerede komponent, som Apple har udviklet internt og består primært af neurale processorer, der kan håndtere den kunstige intelligens, der er nødvendig for autonom kørsel. Chippens egenskaber betyder, at den bliver varm og sandsynligvis kræver udvikling af et sofistikeret kølesystem.

Selv med et sådant gennembrud vil en bil med fuldt selvkørende egenskaber om fire år være noget af en bedrift.

Selvkørende egenskaber er nærmest bilbranchens hellige gral, og selv om (den ofte meget optimistiske) Elon Musk ofte hævder, at være bare måneder fra at løse udfordringen, er den generelle konsensus blandt eksperter, at fuldt selvkørende egenskaber stadig er årevis ude i horisonten.

I 2019 opkøbte Apple firmaet Drive.ai, der bliver regnet for at være en af de mest lovende af de mange virksomheder, der arbejder med selvkørende biler. Firmaet blev stiftet i 2015 af forskere fra Stanford University og benytter avanceret maskinlæring til at lære bilerne at undgå forhindringer på vejen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.