Teknologi

Selvkørende robot spottet i Københavns gader

Flere københavnere fik forleden en overraskelse i morgentrafikken, da en selvkørende budrobot manøvrerede rundt i det fri.

Velkommen til fremtiden. Rune Fick Jensen, der er kommunikationschef hos IT-branchen, mødte for et par dage siden en selvkørende budrobot, da han var på vej på arbejde. Det var en selvkørende robot af budtypen som Skype-stiften Janus Friis står bag. Hvem der ejer robotten og hvorfor den kører rundt i København vides (endnu) ikke, men tilføj endelig en kommentar, hvis du ved mere.

Her er Rune Fick Jensens opslag fra LinkedIn. Han har heldigvis foreviget robotten med sin mobiltelefon:

Ifølge Jurainfo.dk er der en forsøgsordning med selvkørende budrobotter på vej. Transport-, bygnings- og boligministeriet er i øjeblikket i gang med at fastlægge rammerne for en forsøgsordning, der giver adgang til forsøg med brug af selvkørende budrobotter. Om den spottede robot er beslægtet til det forslag vides ikke.

Robotten på videoen er produceret af firmaet Starship Technologies, der ejes af bl.a. danske Janus Friis. Den er udviklet som en såkaldt leveringsrobot, der kan fragte varer over korte afstande.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.