×
Streaming

Sigourney Weaver bekæmper invaderende rumvæsner i ny gratis kortfilm

Den første kortfilm fra Neill Blomkamps hemmelighedsfulde Oats Studios er tilgængelig online og byder på invasion fra rummet, body-horror og Sigourney Weaver.

Ruminvasion fra manden bag District 9

Neill Blomkamps bud på en Alien 5 blev desværre aldrig til noget, men det har ikke forhindret ham i at fortsætte stilen fra District 9 med kortfilmen Rakka, der kan ses gratis på YouTube (eller lige her).

Med Sigourney Weaver som fortæller og stjerne, beretter Rakka om en invasion fra rummet, der gradvist forvandler jorden og truer menneskeheden med den totale udslettelse. Stilen minder meget om District 9, med underlige rumvæsner, fremmedartet teknologi og masser af body horror.

Oats Studio vil sælge kortfilm via Steam

Rakka er første film fra Neill Blomkamps Oats Studio, der ud over et par tweets og en enkelt trailer har holdt ganske lav profil – men i nat løftede den sydafrikanske instruktør sløret for sine planer.

Indtil videre er der produceret fire kortfilm alle instrueret af Blomkamp – den næste en science fiction gyser med Dakota Fanning i hovedrollen får premiere om en måned. Filmene bliver gratis tilgængelige på YouTube, men køber man dem gennem Steam, så får man også adgang til 3D-downloads af filmens modeller samt soundtracket og andet ekstramateriale.

Forretningsplan: At sætte ild til en stak penge

Blomkamp beskriver i et interview med amerikanske Wired sin forretningsmodel for Oats Studios, der består af 40 mand med base i Vancouver i Canada som at “sætte ild til en bunke penge”.

Blomkamp ser gerne, at andre instruktører og manuskriptforfattere kommer ind over Oats Studios produktioner i fremtiden og håber også på, at nogle af kortfilmene måske senere kan udvikles til spillefilm, ligesom hans egen kortfilm ‘Alive in Joburg’ blev til hans gennembrudshit ‘District 9’.

Fra Alien 5 til Rakka

Om Rakkas spektakulære casting siger Blomkamp:
“Da det blev ganske kart, at ‘Alien’ med Sigourney Weaver ikke ville blive til noget – eller at Alien med mig slet ikke ville komme til at ske – spurgte hun mig, hvad jeg så havde gang i,” fortæller Blomkamp til Wired.
“Så jeg sendte hende manuskriptet til Rakka bare som et eksempel på, hvad vi lavede i Oats. Hu skrev tilbage ‘Jeg elsker det! Jeg vil spille Jasper.’ og jeg var ligesom ‘Holy shit!’.

Rollen som Jasper var skrevet til en mand og Blomkamp havde allerede lovet den til en ven, men han sagde:
“Dude, det er Sigourney Weaver! Du er nødt til at lade hende spille rollen”.

 

 

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.