Gaming

Steam er landet på iPhone og Apple TV

Valve har i dag lanceret Steam Link, der gør det muligt at spille dine desktop-spil på iPhone, iPad og Apple TV.

Valve har langt om længe fået godkendt sin Steam Link app i App Store. Appen gør det muligt at spille spil fra desktop-computeren på Apple TV og iOS-enheder – iPhone og iPad. Appen er fra og med i dag tilgængelig til at hente.

Det har taget et år for Valve at få Steam Link godkendt på App Store. Sidste år ved denne tid blev appen afvist af Apple, der mente, at den brød reglerne om en ”butik i butikken”. Apple argumenterede samtidig, at appen overtrådte en lang række regler om brugerskabt indhold, in-app køb og indholdskoder. Apples Phil Schiller lovede samtidig, at de ville arbejde sammen med Valve om at få appen gjort klar til App Store. Det har altså taget et år.

Steam Link gør det, kort sagt, muligt at streame dine computerspil fra Steam-programmet på din computer til din Apple-enhed, så længe både computer og enhed er forbundet via det samme netværk. Der er dog adskillige krav for at få det til at spille optimalt, blandt andet en MFI controller eller en Steam-controller. Valve skriver selv:

  • iPhone eller iPad med iOS 10 eller nyere
  • Computer der kører Steam – Windows, Mac eller Linux
  • iOS enhed må være på det samme lokale netværk som computeren der afvikler Steam

Desuden anbefales det, at computeren tilsluttes routeren via kabel, ligesom iOS-enheden skal kobles på wifi via 5GHz standarden. Appen er gratis og kan hentes fra App Store.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.