Gadgets

Ny analyse: Siri er den dummeste AI på markedet

Konkurrencen på digitale assistenter er hårdere end nogensinde - og Apple sakker bagud

Analysefirmaet Loup Ventures har lavet en test af markedets fire største digitale assistenter: Apples Siri, Google Now, Amazon Alexa og Microsofts Cortana. Og Siri dumper med et brag og bliver den dårligste af de fire i testen. Testen er lavet på Apples nye højttaler HomePod, som godt nok siges at levere exceptionel lydkvalitet – men som altså langt fra klarer sig godt som “smart højttaler”.

Kun halvdelen korrekt

Sammenligningen foregik ved at hver assistent fik spørgsmål som den så skulle svare på. Loup Ventures målte derefter nøjagtigheden af både forståelse og svar. Hvor Siri faktisk forstod 99,4% af spørgsmålene var hun kun i stand til at svare korrekt på 52,3%. Google svarede rigtigt på 81%, Alexa 64% og Cortana 57%.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Især på spørgsmål der involverede kalender, mail og navigation kunne Siri ikke give korrekte svar. Det kunne derimod de andre tre. Til gengæld var Siri ret god til at give tips til hvor man kan få en kop kaffe i nærheden eller købe en ny kjole.

Sælger 7 millioner HomePods i år

På trods af Siris problemer med at svare rigtigt på spørgsmål, ser det ud til, at den kommer til at sælge helt fint, og Loup Ventures forventer at Apple vil sælge over 7 millioner HomePods i år, hvilket betyder 1% højere indtjening i et firma, der i forvejen er verdensmester i at tjene penge. Næste år ventes det at der vil blive solgt næsten 11 mio.

HomePod er endnu ikke til salg i Danmark, og der er ingen officiel lanceringsdato her til lands. Skulle man have lyst til at få en i hus kan man eventuelt tage til England, hvor man dog skal være mere end almindeligt heldig for at finde den i butikkerne.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.