×
Gadgets

Skype-Janus laver Star Wars-lignende robot

Mens både Amazon, Google og Wallmart eksperimenter med vareudlevering via flyvende droner, har danske Janus “Skype” Friis valgt et beholde fødderne gummihjulene på landjorden. I selskab med den anden Skype-grundlægger, Ahti Heinla, vil han lave sekshjulede robotter, der skal køre med varer. En moderne hightech-udgave af Long John-cyklen.

Ifølge britiske The Telegraph vil Starship, som robotten hedder, kunne bære op til 9 kilo varer og den vil køre autonomt med en topfart på omkring 6 km/t. Ideen er, at Starship skal være omkring 15 procent billigere end alternative udbringere, fortæller grundlæggerne til avisen. Starship skal blot køre de sidste par kilometer til kundens dørtrin, efter at en traditionel lastvogn har klaret det lange stræk.

Robotten kan trackes via en smartphone, så kunden hele tiden kan følge med i, hvor dagligvarerne befinder sig. Hvis den løber i problemer, kan den køres manuelt via fjernstyring.

De første livetest af Starship, vil finde stred i Greenwich, London, i løbet af 2016.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.