×
TeknologiTophistorie

Smugkig på det nye Apple CarPlay

Porsche giver et smugkig på det nye Apple CarPlay i 2024-udgaven af Cayenne.

Det er mere end et år siden at den nye udgave af Apple CarPlay blev vist frem på WWDC og siden har vi kun hørt rygter om systemet. Men nye billeder fra Porsche viser, hvor dybt integreret det nye system bliver. Billederne stammer fra den nye 2024-udgave af Cayenne, der måske bliver den første bil med systemet ombord.

Det nye CarPlay der langt dybere intregreret med bilens egne systemer. I modsætning til det eksisterende CarPlay behøver man eksempelvis ikke længere forlade CarPlay-brugerfladen for at skifte temperatur eller indstille klimaanlægget.

I Porsches tilfælde sker integrationen via en ny My Porsche app. Via CarPlay-brugerfladen giver den adgang til køretøjsindstillinger og -funktioner som opsætning af lydprofiler, justering af foretrukne radiostationer, indstilling af omgivende belysning eller indstilling af klimaanlægget.

App’en har også Porsches tilgængelige “wellness-tilstande”, som bruger lyd- og klimaindstillingerne til at skabe forskellige effekter, kaldet “relax” eller “warm up” eller “refresh”. Brugere kan nu også bruge Siri til at dirigere flere funktioner og funktioner i bilen via Apple CarPlay.

Apple CarPlay
My Porsche app’en ses tydeligt i app-oversigten til venstre.

De nye billeder viser dog ikke en af de mere interessante funktioner i det nye Apple CarPlay, nemlig muligheden for at vise instrumentpaneler. Systemet skulle kunne vise både hastighed, batteriniveau og andre vitale informationer til føreren, hentet direkte fra bilens indre.

“Dybere integration med køretøjet vil give brugerne mulighed for at gøre ting som at styre radioen eller ændre klimaet direkte gennem CarPlay, og ved at bruge køretøjets data vil CarPlay problemfrit gengive hastigheden, brændstofniveauet, temperaturen og mere på instrumentpanelet,” skriver Apple.

Apple CarPlay
Via app’en kan man åbenbart selv bestemme, hvilke informationskort, der vises på skærmen.

“Vi er spændte på at forbedre My Porsche-appen yderligere og bruge mulighederne i Apple CarPlay til at levere en virkelig forbedret kundeoplevelse,” siger Mattias Ulbrich, CEO for Porsche Digital og CIO Porsche AG.

“Teknologi og digitalisering er afgørende faktorer for den vedvarende fascination af vores brand – nu og i de næste 75 år.”

det nye Apple CarPlay
Porsches egen Wellness-funktion er også integreret.

Følges af Ford, Renault og 11 andre

Ud over Porsche har mindst tretten andre bilproducenter bekræftet, at de vil understøtte det nye Apple CarPlay. Deriblandt:

  • Audi.
  • Ford.
  • Honda.
  • Jaguar.
  • Mercedes-Benz.
  • Nissan.
  • Polestar.
  • Renault.
  • Volvo.

Læs mere: Apple præsenterer komplet styresystem til biler.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.