×
Gadgets

Smugkig på Huawei P30 Pro

Der er kun en måned til Huawei lancerer opfølgeren til den fantastiske P20. Vi har tygget rygterne igennem og samlet billeder af Huawei P30.

Siden Huawei sidste år lancerede P20’erne, har de ligget i toppen af listerne over de bedste smartphones på markedet, så der er store forventninger nu, hvor lanceringen af Huawei P30 er blevet annonceret. 

P20 Pro ligger stadig nummer et på DxOMarks liste over de bedste mobilkameraer, hvilket må siges at være noget af en bedrift. Hvordan kan Huawei toppe den? Rygterne siger, at P30 Pro får et ekstra fjerde kamera med 10x optisk zoom – ikke digital zoom, men optisk.

Vi har tygget os igennem diverse rygter om Huaweis nye topmodel – herunder kan du læse vores kvalificerede gæt på, hvad vi kan forvente os den 26. marts.


Hvornår lanceres den?

Det er helt officielt. Kineserne præsenterer Huawei P30’erne ved et arrangement den 26. marts i Paris, Frankrig – og vi er naturligvis til stede. Datoen blev annonceret tidligere på ugen i en række tweets, under titlen “omskriv reglerne”. Samtidig ses en række “turistbilleder” fra Paris, med et voldsomt fokus på zoom-effekt. Det da være et hint …

 

Hvordan bliver designet?

Både læk og computertegninger, der er lavet af designere på grundlag af rygter, tyder på at kameraet bliver endnu mere dominerende på Huawei P30. Der er nemlig snak om, at P30 Pro får hele fire kameraer på bagsiden, arrangeret i et vertikalt modul. Firmaet Oxilar, der laver covers, har lavet nedenstående rendering der også viser, at P30 får samme dråbeformede notch som Mate 20. Den “almindelige” P30 er sandsynligvis identisk på fronten, men har muligvis kun tre kameraer på bagsiden.

Huawei P30 Pro

 

Hvad med skærmen?

De eminente Huawei P20’ere fra sidste år havde “kun” skærme i 1080p-opløsning, men siden da har Huawei oppet indsatsen, da Mate 20 fik et Quad HD-panel. Det håber vi også, at P30’erne får, men det er muligvis ikke tilfældet. Websitet MySmartPrice har fået fingre i filer, der hævder at afsløre, at begge P30’ere må nøjes med skærmopløsninger på 1080 x 2340 pixels. På de leaks, der har været, ligner skærmstørrelsen en standard 6-tommer, ikke langt fra P20’erens 5,8 tommer.

 

Hvilke typer kameraer vil Huawei P30 have?

Det er uvist præcis hvilke kameraer, P30’erne er udrustet med, men der burde være rigeligt af dem. Som tidligere nævnt tyder læk på, at P30 Pro får fire kameraer på bagsiden, mens P30 får tre kameraer på bagsiden. For nyligt opsnusede GSM Arena et foto på det kinesiske sociale netværk Weibo, hvorpå der står “Leica Quad Camera” og “Huawei P30 Pro”. Fotoet er angiveligt lagt ud af Huawei CEO Richard Yu.

I november sagde Huaweis europæiske chef, Walter Ji, Android Pit, at “vi nu har tre kameraer. Forestil dig fire til næste år”. Han antydede også at telefonen kunne få 10x optisk zoom, hvilket måske forklarer formålet med det fjerde kamera – og zoomeffekterne i invitationen.

Et sidste indicie på zoom-effekten er, at Huawei efter Samsung Galaxy S10-lanceringen forleden har drillet den koreanske konkurrent med manglende mulighed for at zoome på Samsung topmodel …

 

Hvad får den af muskler?

Øjeblikkets top-processor fra Huawei er Kirin 980. Den driver Mate 20 og den vil med al sandsynlighed også være hjertet i Huawei P30-modellerne. Processoren er ekstremt hurtig og kan stort set sammenlignes direkte med Apples A12 Bionic-chip (selv om benchmarktests giver A12’eren fordelen). Rygterne siger også at P30 Pro får voldsomme 12 gigabyte RAM, hvilket sammen med Kirin 980 kan gøre telefonen til lidt af et monster.

 

iNPUT er, naturligvis, til stede under Mobile world Congress i Barcelona, så giv os et Like på vores Facebookside, hvis du vil have nyheder om mobiltelefoner og tilbehør direkte i dit nyhedsfeed.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.