ElbilerTophistorie

Smugkig på Volkswagens el-sedan: ID. AERO

Volkswagen har delt et par skitser af deres første fuldelektriske sedan, som får navnet ID. AERO. Bilen får digital verdenspremiere snart.

Volkswagen har præsenteret skitserne til det der bliver deres første elektriske model af sedan-typen. Navnet bliver ID. AERO og får digital verdenspremiere den 27. juni klokken 14.

I første omgang bliver bilen tilgængeligt for det kinesiske marked. Det sker i anden halvdel af 2023. Herefter påbegyndes produktionen til det nordamerikanske og europæiske marked, hvor vi kan formodentligt kan forvente at se ID. AERO i 2024 – produktionen vil starte i 2023 i Emden, Tyskland, hvor også Passat-modellerne produceres.

Læs også: Analyse: Volkswagen overhaler Tesla om to år

Foto: Volkswagen

Hidtil har ID.-modellerne primært bestået af SUV-lignende modeller, men nu er turen altså kommet til at introducere en sedan i familiestørrelse. ID. AERO er som de resterende ID-modeller bygget på MEB-platformen, der er skabt specifikt til elbiler fra bunden. Vi kan derfor forvente at denne model vil følge i fodsporene på ID.4, ID.Buzz og de resterende.

Der er ingen officielle tal omkring rækkevidde og batterikapacitet fra Volkswagen endnu. Rygter baseret på testmodeller og lignende peger dog på en rækkevidde op mod 700 kilometer. Baseret på et 84 kWh stort batteri (for topmodellen).

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.