GadgetsTophistorie

Sonos Ray – alle gode gange tre

Sonos Ray er den tredje, den mest skrabede og den billigste soundbar til Sonos-systemet. Den koster 2.249 kroner.

Det blev hverken til mini-subwoofer eller hovedtelefoner i denne omgang. For tredje år i træk lancerer Sonos en soundbar – og de bliver mindre og mindre. Seneste knopskydning er Sonos Ray, der blev lanceret i dag. Man skulle næsten tro, at højttaleren var udviklet til Sonos | Ikea Symfonisk-samarbejdet, for det er både amerikanernes mindste og mest blodfattige soundbar. Og naturligvis også den billigste.

Men der er en mening med galskaben. Undersøgelser har nemlig vist Sonos, at kun hver tiende fladskærm er koblet op til et lydsystem. Det er de ni uden god lyd, Sonos håber at kunne friste med Ray. Altså dem, der ikke har lyst til at kaste sig ud i en fuldfed hjemebiograf, men gerne vil have anstændig lyd på tv’et til en lige så anstændig pris.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og når først Sonos-systemet er inden for dørene, er det nemt at få folk til at udvide. Ray glider nemlig sømløst ind i Sonos-multirumssystemet.

“Ray gør det nemmere end nogensinde før at få bedre lytteoplevelser takket være den mindre størrelse og imponerende lyd,” fortæller Patrick Spence, der er CEO for Sonos.

Ingen Atmos eller HDMI

Af en multirumskompatibel soundbar at være, er Sonos Ray da også prissat lavt. Den har fået en prislap på 2.249 kroner. Men så må man til gengæld undvære Dolby Atmos, indbygget mikrofon og endda et HDMI-stik. Ray skal tilsluttes tv’et via et optisk kabel.

Sonos Ray
Sonos Ray, front og bagside.

Der er også sparet på højttalerenheder. Hvor flagskibet Arc er udrustet med hele 11 højttalere, må Ray nøjes med seks, nemlig to diskantenheder, to mellemenheder og to woofere. Selvom den på papiret kan levere Dolby Digital 5.1 lyd, så fortæller Sonos, at Rays “akustiske energi kommer ud af fronten”.

Det er, med andre ord, næppe en soundbar der vil tiltale de mest audiofile film- og tv-kiggere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye soundbar byder dog også på et par gode Sonos-venner, nemlig understøttelse af AirPlay 2 og Trueplay. Sidstnævnte virker dog fortsat ikke med Android-telefoner.

Sonos Ray er 559 millimeter lang, 95 millimeter dyb og 71 millimeter høj. Den kommer i handelen den 7. juni og vi håber, at vi kan være klar med en anmeldelse på dagen.

Sonos Roam i nye farver …

Ud over soundbaren har Sonos og lanceret den bærbare højttaler Roam i tre nye farver, nemlig Olive, Wave og Sunset. De nye farver er, ifølge selskabet, “præget af naturlig ro, aftenhimlen og en udendørs livsstil”.

Ud over farverne, er de nye Sonos Roam fuldstændig identiske med de eksisterende sorte og hvide udgaver. Prisen er også identisk, nemlig 1.499 kroner. Den trådløse oplader fås fortsat kun i sort og hvid.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Sonos Roam
Nu fås Sonos Roam I fem forskellige farver.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.