×
GamingTophistorie

Sony opkøber spiludvikleren Bungie for 3,6 mia. dollars

Sony har netop udmeldt, at de opkøber spiludvikleren Bungie for 3,6 mia. dollars, der blandt står bag Destiny 1&2 samt den oprindelige udvikler af Halo-serien.

Sony har netop udmeldt, at de opkøber spiludvikleren Bungie for 3,6 mia. dollars, der blandt står bag Destiny 1&2, samt er den oprindelige udvikler af Halo-serien.

Det er ikke lang tid siden at Microsoft købte Activision/Blizzard og nu har Sony også opkøbt en spilstudie, der dog et noget mindre og til langt færre penge.
Læs mere om Microsofts køb af Activision/Blizzard til et rekordhøjt beløb her: Microsoft overtager Activision Blizzard for rekordbeløb

Efter dette gik der mange rygter om, at Sony også ville opkøbe et spilstudie, som modsvar til dette. Selvom Sony officielt har opkøbt og nu ejer Bungie, vil studiet fortsat forblive et uafhængigt, multi-platform studie, ifølge fra Jim Ryan på PlayStation Blog.

I SIE (Sony Interactive Entertainment) har vi fundet en partner, som betingelsesløst støtter os i alt, hvad vi er, og som ønsker at accelerere vores vision om at skabe underholdning der spænder over generationer, alt imens den kreative uafhængighed, der banker i Bungies hjerte, bevares. Sammen deler vi en drøm om at skabe og fremme ikoniske franchises, der forener venner over hele verden, familier på tværs af generationer og fans på tværs af flere platforme og underholdningsmedier. Lyder det fra Bungie.

Bungie – en gammel spiller på markedet

Bungie er et efterhånden relativt gammelt spilstudie, oprettet i 1991. Studiet har blandt andet skabt den velkendte Xbox-exclusive spil-serie Halo, da Microsoft ejede dem. I 2007 valgte Bungie at gå fra Microsoft, hvor det blev aftalt, at rettighederne til Halo forblev ved Microsoft. Siden 2007 og indtil nu, har Bungie fungeret som et selvstændigt selskab, men nu er det altså Sony der ejer Bungie.

Hvad Sony og Bungie formår at skabe i fremtiden, bliver spændende at se.


Læs også: Valve Steam Deck lanceres den 25. februar

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.