×
Gaming

Sony præsenter PlayStation 5 DualSense controlleren

Mød DualSense. Det bliver controlleren, vi kommer til at bruge sammen med PlayStation 5 og den rummer en række forbedringer, der skal fordybe os i spillene.

Sony har igen dryppet lidt godbidder om PlayStation 5 konsollen. I et blogindlæg har firmat nu præsenteret den controller, vi vil bruge, når konsollen kommer. Den hedder DualSense og den er udstyret med en række forbedringer, der skal få os til at fordybe os mere i spillene, fortæller Sony.

Den største tekniske forskel fra den nuværende DualShock-controller kommer i form af en komplet gentænkt udgave af ”haptisk feedback”. Sonys Hideaki Nishino går ikke i detaljer om, hvordan rumble-funktionen i DualSense helt præcis vil afvige fra DualShock 4, men en mere finjusteret haptisk feedback skal give ”en ny følelse af fordybelse hos spillerne”.

Nishino nævner kun en enkelt specifik DualSense-funktion, der får den til at adskille sig fra andre gamepads; nemlig adaptiv rumle-feedback. I en vag beskrivelse fortæller han, hvordan man ved at trykke på L2 og R2-knapperne ”virkelig kan føle spændingen i handlingerne, som når man spænder buen for at skyde en pil”.

Nu med USB-C

DualSense-controlleren vil også være udrustet med en mikrofon, som ifølge Nishino kan bruges til at kommunikere med andre spillere. Han anbefaler dog stadig et dedikeret headset under længere spilperioder. 

PlayStation 5 DualSense
DualSense controlleren til PlayStation 5.

Ærgerligt nok disker Sony ikke op med specifikke specifikationer, såsom størrelsen på det genopladelige batteri, men de frigivne billeder (se dem nedenfor) afslører dog trods alt, at controlleren genoplades via USB-C.

PlayStation 5 DualSense
Billedet her afslører, at DualSense oplades via USB-C.

Sony er stadig meget tilbageholdende med at give informationer om designet på selve PlayStation 5 – ligesom prisen stadig er et mysterium. Både Sony og Microsoft Xbox Series X sidder med kortene tæt til kroppen og venter med stor sandsynlighed på, at modstanderen afslører sin hånd først. 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.