Bluetooth-højttalereJulegaver < 500 kroner

Sony SRS-XB10

Sony SRS-XB10 er en billig højttaler til børneværelset, backpacker rygsækken eller picnickurven

Der findes faktisk forbavsende få helt små højttalere der samtidig er af en kvalitet, det er til at holde ud. Grunden er selvfølgelig, at helt små højttalere ikke har plads til særligt meget lyd – og derfor mest lyder som små dåser. Ind imellem løber vi dog ind i en relativt lille højttaler, som ikke desto mindre leverer en rimelig lyd – og ofte til meget små penge. Sony SRS-XB10 koster 299 kr. og prisen og størrelsen taget i betragtning får du faktisk en ret fin lille højttaler.

Lydkvalitet så god som den bliver

I denne størrelse kan en højttaler simpelthen ikke levere en særligt stor lyd. Ikke desto mindre må jeg tage hatten af for Sony, der har fået en nogenlunde fornuftig lyd ud af det lille kabinet alligevel. Her er selvfølgelig ikke den vilde bas, men der er alligevel en bund som man kan føle. Normalt kan forvrængning ved høj lydstyrke sagtens være et problem for højttalere i denne klasse – men i dette tilfælde er det stort set ikke et problem overhovedet. Diskanten er tydelig, og højttaleren er i øvrigt også ganske udmærket hvis man har brug for at afspille tv-lyden fra en telefon, netop fordi den er så klar. Har man en nyere iPad er det dog et spild at investere i XB10 – de nyeste iPads giver nemlig bedre lyd ud af de indbyggede højttalere end denne lille højttaler kan levere.

Perfekt til børneværelset

Sony SRS-XB10 er ikke beregnet til at levere lyd til et større rum – slet ikke, for det har den ikke kræfter til. Men med en skrigrød udgave (som den, vi har fået til test), er det absolut en værdig kandidat til at få en fast plads på børneværelset. Den lyder godt nok til at børnene vil være tilfredse med lyden af temaet fra Frozen (for gang nr. 234), og den er let at sætte op via bluetooth. Samtidig er den næsten vandtæt, hvilket beskytter den imod colarelaterede uheld – og den kan tages med på sommerferien selv om der er en pool involveret. Den er dog ikke rigtigt vandtæt, men en lille tur i poolen overlever den fint.

Bliver ved og ved

Nu jeg nævnte Frozen på repeat, så vil datteren (eller sønnen) kunne afspille temasangen ca. 300 gange før batteriet løber tørt. XB10 holder nemlig batteri i noget der nærmer sig 16 timer. I vores test, ved middel lydstyrke kører den faktisk i næsten præcis 16 timer: 15.49 minutter. Der er altså alt nok strøm på til at man ikke skal bekymre sig så meget om opladning. Det foregår i øvrigt via et micro USB kabel, hvilket stadig er standard. Jeg håber dog, Sony skifter til USB-C næste år, for stort set alle ladere vil fra da af være den nye standard.

Fine detaljer

I forhold til prisen er det lykkedes Sony at bygge mange fine detaljer ind i en lille højttaler – her er både Bluetooth 4.2, NFC og en lille snor med en ring i – der i øvrigt dublerer som stand hvis man sætter højttaleren på den. Generelt er det en fin lille ide til en gave til et barn der skal have lidt bærbar lyd.

 

Sony SRS-XB10

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 299 kr.

Sony SRS-XB10 er en billig højttaler til børneværelset, backpacker rygsækken eller picnickurven

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.