×
Teknologi

SpaceX gør klar til test af crew modul – skal flyve til den internationale rumstation

Både SpaceX og Boeing er ved at gøre klar til at sende bemandede rumskibe op fra USA

Det lader til, at SpaceX nok bliver først til at sende et bemandet rumskib til den internationale rumstation – et vigtigt skridt på vej imod at lande de første mennesker på Mars, hvilket er Elon Musks erklærede mål. I starten af januar letter SpaceX’s Crew Dragon fra Kennedy Space center i USA.

Første opsendelse fra USA i otte år

Missionen, der bliver sendt afsted d. 7 januar 2019, bliver kaldt Demo-1 – eller DM-1. Den er ubemandet, men forløberen for bemandede missioner, der kan komme senere på året. Hvis det lykkedes at sende mennesker ud i rummet i 2019 bliver det første gang i otte år det sker – NASA droppede helt at sende astronauter i rummet tilbage i 2011.

Hård konkurrence med Boeing

Elon Musks SpaceX er i hård konkurrence om at komme først med at sende en bemandet mission ud i rummet. Indtil videre ser det dog ud til, at SpaceX har et lille forspring, i det Boeings første testflyvning uden mennesker først ventes at blive sendt afsted engang i marts.

Hvis alt går vel, vil NASA sende to bemandede missioner i rummet i 2019 – den første i august, den anden i december. Om det bliver i SpaceX modulet eller Boeings modul må tiden vise.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.