Teknologi

SpaceX vil sende bemandet rumskib i kredsløb om 6 måneder

SpaceX har vist en prototype af StarShip - rumsskibet der med tiden skal sende mennesket til Mars. I første omgang skal det i kredsløb om Jorden.

Lørdag præsenterede SpaceX og Elon Musk planerne for StarShip, raketten som med tiden skal bringe mennesker til Mars. Musk håber at han kan sende StarShip, inklusive astronauter, i kredsløb om Jorden inden for seks måneder. Målet er at gøre ”rumrejser lige så nemme som flyrejser” fortalte Musk på scenen. 

– Dette kommer til at lyde helt skørt, men jeg tror, vi vil forsøge at opnå kredsløb inden for seks måneder. Hvis vores udvikling fortsætter som hidtil, tror jeg det bliver muligt, sagde Musk blandt andet.

Artiklen fortsætter efter annoncen


Musk siger, at raketten, der skal få StarShip til vejrs, Super Heavy, bliver den mest kraftfulde, der nogen siden er bygget. Den vil have 37 Raptor-motorer ombord, være 68 meter lang og 9 meter i diameter. Den vil naturligvis kunne lande på Jorden igen, når StarShip er sendt i kredsløb, så raketten kan genbruges. 

SpaceX hævder at StarShip vil være i stand til at fragte 100 astronauter og videnskabsmænd til forskning på en lang, interplanetær flyvning. Ifølge tegninger der blev vist på præsentationen vil selve StarShip være 50 meter lang og have en diameter på 8 meter. 

Hele præsentationen er naturligvis lagt på YouTube. Videoen kan ses øverst.

Artiklen fortsætter efter annoncen


Back to top button