TeknologiTophistorie

Lav penge på din gamle mobil hos 3

Fra i dag kan man hos teleselskabet 3 indlevere gamle mobiler og tablets i alle 3Butikker landet over og samtidig få et tilskud til en ny.

Ifølge en undersøgelse af YouGov har to ud af tre danskere mindst én mobil liggende i skuffen, som de ikke bruger. For at få de gamle mobiltelefoner op af skuffen, lancerer teleselskabet 3 i dag konceptet ‘Byt til nyt’, som gør det muligt at indlevere gamle mobiler og tablets i alle 3Butikker landet over og samtidig få tilskud til en ny mobil eller tablet med abonnement.

De gamle mobiler kan nemlig repareres og få nyt liv hos en ny bruger, eller materialer som plastic og metaller kan sorteres fra og genanvendes i nye produkter. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

3 tager imod alle mobiler og tablets, men det vil påvirke enhedens værdi, hvis den ikke kan tændes eller er låst. Ødelagte skærme, skrammer og andre skønhedsfejl spiller altså ingen rolle, men kan også påvirke enhedens værdi.

De indleverede mobiler og tablets bliver først renset for al data, såsom apps, billeder og beskeder, og dernæst sendt videre til 3’s samarbejdspartner, der er specialiseret i håndtering af brugt elektronik og certificeret efter internationale standarder. De vurderer, om en telefon eller tablet er i god nok stand til at blive repareret og genbrugt. Hvis ikke, bliver alle genanvendelige komponenter sorteret fra, hvorefter de sidste rester bliver miljøvenligt destrueret.

Få vurderet værdien online

For at gøre det så nemt som muligt at få overblik over, hvad enhederne i skuffen er værd, kan man på 3’s hjemmeside få et estimat ved at besvare en række spørgsmål om enhedens stand. Den konkrete vurdering bliver dog foretaget af medarbejderne i 3Butikken. Herefter bliver beløbet fratrukket på abonnementsregningen over de næste 10, 20, 30 eller 40 måneder ved køb af en ny mobil eller tablet med abonnement.

Processen foregår i samarbejde med Replace Group, som er specialiseret i håndtering af brugt elektronik og certificeret efter internationale standarder, fortæller 3.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button