×
TeknologiTophistorie

TDC Net har Danmarks bedste 5G mobilnet

Teknologisk Institut mener at TDC Nets 5G mobilnet giver en væsentlig bedre samlet mobilnetværksoplevelse end Telenor, Telia og 3.

For tiende år i træk har Teknologisk Institut undersøgt, hvilket af de tre mobilnet i Danmark, der giver brugeren den bedste oplevelse. Konklusionen lyder, at TDC Net har det mest udbyggede 5G mobilnet og både på landsplan og i de enkelte regioner giver en væsentlig bedre samlet mobilnetværksoplevelse end Telenor, Telia og 3.

I år er undersøgelsen gennemført med 691 målesteder fordelt over hele Danmark. Der er målt på både samtale, download, upload og videostreaming.

TDC Net har det mest udbyggede 5G mobilnet med 99,9 procent adgang, mens teleselskabets 3 på andenpladsen har 99,1 procent.

For en god ordens skyld skal det nævnes, at undersøgelsen er både bestilt og betalt af TDC Net. Det er også selskabet, der har defineret “den gode mobilnetværksoplevelse” (se boks).

Den gode mobilnetværksoplevelse er af TDC NET defineret som:

  • 30 sek. fejlfri mobiltelefonsamtale, hvor man kan høre modtageren, betegnes som godkendt. I tilfælde af fejl, er der foretaget genopkald og godkendt, hvis genopkaldet er lykkedes.
  • 30 MB download indenfor 15 sek. 90 sek. eller mere er af TDC Net sidestillet med ingen brugbar mobildatadækning.
  • 30 MB upload indenfor 30 sek. 90 sek. eller mere er af TDC Net sidestillet med ingen brugbar mobildatadækning.              
  • 60 sek. DR TV-nyheder på app uden buffering-ventetid. I tidligere undersøgelser blev der streamet den samme YouTube video, men for at undgå evt. cache fra test til test, er der skiftet til DR TV.  Buffering-ventetid-tid på 0,1-10 sek. er kategoriseret som fejlbehæftet. Buffering-ventetid på mere end 10 sek. er af TDC Net sidestillet med, at videostreaming ikke er mulig.

Udvalgte resultater fra undersøgelsen:

  • TDC Net har på landsplan og i de enkelte regioner en markant bedre samlet mobilnetværksoplevelse end Telenor, 3 og Telia.
  • TDC Net har på landsplan 88% fejlfri mobilnetværksoplevelse. Telia har på landsplan 74%, Telenor 73% og 3 har 71% fejlfri mobilnetværksoplevelse.
  • TDC Net har på landsplan og i de enkelte regioner markant hurtigere og mere fejlfri download og markant mere fejlfri upload end Telenor, Telia og 3.
  • TDC Net har 99,9% adgang til 5G. 3 har 99,1% og Telenor 97,5% og Telia 97,1% adgang til 5G. 

5G mobilnettet fra TDC Net bruges af blandt andet YouSee, TDC Erhverv, Telmore, Eesy og Relatel. Hele rapporten fra Teknologisk Institut kan læses her (PDF, åbner i ny fane).

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.