TeknologiTophistorie

Starlink klar i 32 lande – også i Danmark

Starlink har meldt sig klar i 32 lande, heriblandt Danmark. Men ikke hele Dannmark. Nordjyderne må undvære ...

Skulle du have lyst til at koble dig på satellitnetværket fra Elon Musks Starlink, er det nu muligt. Efter en længere testperiode i USA, melder selskabet sig klar til at levere internet via satellit til 32 lande. Heriblandt Danmark. Eller rettere; det meste af Danmark.

Bor du nord for Limfjorden må du nemlig vente lidt endnu.

Som Starlink-kunde får man tilsendt en lille parabolantenne og en wifi-router. Sættet står i 5.430 kroner for danskere. Hertil kommer et månedsabonnement på 769 kroner. Den første måned er med i prisen.

Gennemsnitshastigheden på netværket var i seneste kvartal målt til 105 mbit/s ned og 12 mbit/s op. Selv om det er imponernede tal, så er Starlink er ikke lavet for at konkurrere mod fiber eller andre forbindelser. Det er primært henvendt til dem, der bor i områder med dårlig dækning.

Starlink lover en latenstid – altså forsinkelse – på bare 20 millisekunder “i de fleste områder”. I snit havde kunderne dog 40 millisekunders latenstid i det seneste kvartal. Har man en fastnetforbindelse er latenstiden til sammenligning typisk på 14 millisekunder (fiber er nede på mellem 1 og 10 millisekunder).

Starlink har i anledning af annonceringen produceret en side, hvor man kan indtaste sin adresse for at se, om man kan bruge satellitnetværket. Den finder du her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.