Pixel
Transport

Storbritannien opruster på selvkørende taxa’er og busser

Selvkørende busser i Skotland og taxaer i London vil kunne transportere passagerer inden 2021

Storbritannien vil ikke stå tilbage for USA, Japan og Kina og opruster nu for at være med i kapløbet om førerløse biler og busser. Samlet set vil Storbritannien bruge omkring 25 mio pund på flere nye projekter med selvkørende teknologi, både i London og andre steder i landet.

Selvkørende busser i Skotland

I første omgang vil en ny busrute i Skotland blive lanceret. Her vil fem busser fragte passagerer imellem Fife og hovedstaden Edinburgh, hen over en af Skotlands ikoniske broer, The Forth Bridge. I første omgang vil busserne dog skulle have chauffører siddende og holde øje med, at alting kører som det skal, men på sigt er det meningen, at busserne skal køre sig selv 100%. Projektet, der koster 4,3 mio. pund, vil kunne fragte op til 10.000 passagerer imellem de to byer om ugen. Busserne vil køre med 20 minutters mellemrum og have plads til 42 passagerer.

Taxa’er I London bliver selvkørende

Også i hovedstaden vil Britterne åbne for mere selvkørende teknologi. Her får to firmaer mulighed for at etablere sig med førerløse taxa’er i forskellige bydele. Addison Lee, der er et privatejet taxaselskab, vil i første omgang køre tests i Greenwich. De er allerede i gang med at kortlægge bydelen i detaljer, og ventes at være helt klar med tjenesten, så de selvkørende taxaer er at finde på vejene fra 2021. Jaguar/Land Rover er også på vej med en tjeneste i London området, som de dog selv betegner som “premium”. Hvad det specifikt dækker over er dog endnu en velbevaret hemmelighed, men firmaet har allerede påbegyndt de første tests af de selvkørende biler.