ElbilerTophistorie

Mercedes overhaler Tesla med selvkørende

Mercedes har fået grønt lys til også at bruge selvkørende systemer på niveau 3 i USA. Så langt er Tesla endnu ikke kommet.

Tesla anses som et fyrtårn, når det kommer til selvkørende egenskaber i biler. Elon Musk har adskillige gange lovet, at det var “lige om hjørnet”. Men nu er Tesla blevet overhalet indenom i sit eget hjemland. Mercedes har nemlig fået godkendt autonom kørsel på niveau 3 i staten Nevada.

Selv om Teslas selvkørende system kan mere, befinder Tesla sig stadig “kun” på niveau 2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed kan Mercedes nu prale af at være den første bilproducent til at få godkendt førerløs kørsel på niveau 3 i USA. Som sagt i første omgang kun i Nevada, men senere i år forventes Drive Pilot-systemet også at opnå godkendelse i Californien.

Godkendelsen er givet til Mercedes S-klassen og EQS. Den betyder, at bilerne kan overtage kørslen under visse forhold, såsom trafikpropper. Chaufføren behøver ikke at holde hænderne på rattet, men skal være forberedt på at tage over, hvis bilen advarer. Tilladelsen blev givet til de samme biler i Tykland for lidt over et år siden.

Drive Pilot demonstrerer, at teknologi er en del af vores DNA. Godkendelsen af systemet i Nevada er starten på en international udbredelse og markerer begyndelsen på en ny æra, lyder det fra Chief Technology Officer og medlem af bestyrelsen hos Mercedes-Benz, Markus Schäfer.

Mercedes’ system må dog kun bruges ved hastigheder op til godt 65 km/t, og producenten betegner således systemet som en avanceret køkørselsassistent.

Seks niveauer af selvkørende biler

Niveau 0
Slet ikke selvkørende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Niveau 1
Som de fleste biler i dag (autopilot, parkeringshjælp, etc.).

Niveau 2
Systemet kan håndtere bilens bevægelser frem og tilbage OG til siderne (adaptiv fartpilot, vognbaneassistent, m.m.), men chaufføren skal holde hænder på rattet.

Niveau 3
Nu er bilen reelt selvkørende og chaufføren kan se film eller læse bøger. Skal dog kunne gribe ind, hvis systemet forlanger det.

Niveau 4
Her kan bilen køre helt selv på særligt udvalgte eller programmerede ruter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Niveau 5
Her er rat eller pedaler slet ikke nødvendig. Bilen vil kunne køre automatisk, selv på grus- eller markveje.

Læs mere i dybden om definitionerne i denne artikel.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.