TeknologiTophistorie

TDC Group lukkes ved årsskiftet

Fra årsskiftet eksisterer TDC Group ikke længere. I stedet udskilles TDC Net og Nuuday til to selvstændige selskaber.

Sjældent har en virksomhed skiftet navn så mange gange som TDC. Til nytår sker det igen; TDC Group aflives og de to underselskaber, TDC Net og Nuuday skilles ud i to selvstændige selskaber, fortæller selskabet i en pressemeddelelse.

TDC Net er og vil fortsat være mobilnetværks- og bredbåndsudbyder med fokus på at opbygge Danmarks fremtidige digitale infrastruktur. Nuuday skal fortsat være digital udbyder af bredbånds-, kommunikations- og underholdningstjenester og består af ni brands, deriblandt Yousee, Telmore, Hiper, Blockbuster og TDC Erhverv.

Opsplitningen af “det gamle” TDC begyndte allerede tilbage i juni 2019, hvor Nuuday og TDC Net blev oprettet som datterselskaber. Målet har hele tiden været, at på et tidspunkt skulle operere som selvstændige selskaber. Det sker så den 31. december og samtidig omdannes TDC A/S til et holdingselskab.

Medarbejdere i de fælles koncernfunktioner i TDC Group vil blive overflyttet til enten TDC Net eller Nuuday, oplyses det. Samtidig vil koncernledelsen i TDC Group, bestående af administrerende direktør Henrik Clausen, finansdirektør Lasse Pilgaard og koncerndirektør Jens Aaløse, fratræde.

Henrik Clausen fortsætter som formand for TDC Net, hvor han har været formand siden februar 2020. 

”TDC Groups koncernledelse og ikke mindst medarbejderne i de fælles koncernfunktioner har spillet en central rolle i realiseringen af ​​ejernes ambition om at skabe to selvstændige virksomheder og sikre udrulningen af Danmarks fremtidige digitale infrastruktur. På vegne af bestyrelsen vil jeg derfor gerne takke Henrik Clausen, Lasse Pilgaard og Jens Aaløse, samt deres teams, for dette betydelige bidrag til transformationen af ​​TDC Group og virkeliggørelsen af ejernes vision om fremtidens digitale Danmark,” udtaler Mike Parton, bestyrelsesformand for TDC.

TDC har rødder tilbage til 1879, hvor telegrafingeniør Severin Lauritzen og telegrafist Th. Thaulow etablerede Kjøbenhavns By- og Hustelegraf. Senere stiftede C.F. Tietgen Kjøbenhavns Telefon-Selskab, der senere blev omdøbt til KTAS. I 1990 besluttede Folketinget at samle de regionale teleselskaber i ét stort selskab, hvorved Tele Danmark A/S blev skabt. I 1995 fusionerede datterselskaberne i Tele Danmark og dannede et stort, nationalt teleselskab og i år 2000 skiftedes navnet til TDC (Tele Danmark Communications).

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.