×
TeknologiTophistorie

TDC har Danmarks bedste mobilnet

For sjette år i træk løber TDC med titlen som Danmarks bedste mobilnet, kåret af Teknologisk Institut. Også på 5G er TDC længst fremme.

Teknologisk Institut har for sjette gang testet kvaliteten af de tre mobilnetværk der eksisterer herhjemme – og for sjette gang er det TDC, der løber med titlen som Danmarks bedste mobilnet. Det skyldes blandt andet højere hastighed og en mere stabil kvalitet – også udenfor de store byer.

For eksempel er TDC’s mobilnetværk 36 procent hurtigere på download og 43 procent hurtigere på upload (10 MB data) end de øvrige mobilnet fra teleselskabet 3 samt Telia og Telenor (TT-netværket).

TDC har på landsplan den bedste samlede mobilnetværksoplevelse både med 4G- og 5G-mobiltelefon, konkluderer Teknologisk Institut. Telenor er på andenpladsen og Telia på tredjepladsen. Teleselskabet 3 er på fjerdepladsen.

TDC var først til at tænde for 5G-netværket sidste år og rapporten roser selskabet for, som det eneste teleselskab, at have et landsdækkende og fuldt udbygget 5G-netværk med 98,4 procent adgang. Noget TDC er stolte af:

– 5G-teknologien giver os mulighed for at levere en unik oplevelse til vores kunder på Danmarks bedste mobilnet, og i Nuuday har vi inkluderet 5G i alle abonnementer rettet mod vores mest dataforbrugende kunder. Samtidig ser vi en stigende efterspørgsel efter mobiltelefoner, der understøtter 5G, og vi forventer, at denne tendens fortsætter, og at salget af 5G-telefoner vil overstige salget af 4G-telefoner i løbet af 2021, siger Michael Moyell Juul, der er koncerndirektør i det TDC-ejede Nuuday.

Danmarks bedste mobilnet
(Kilde: Teknologisk Institut).

Testen er baseret på 500 målesteder rundt om i Danmark. De er tilfældigt valgt af Teknologisk Institut uden kendskab/ hensyntagen til antenneplaceringer, hvor det har været muligt at parkere målebilen. På hvert af de 500 målesteder er TDC NET, Telenor, Telia og 3 testet med både en 4G og en 5G smartphone. Der er anvendt iPhone 11 4G og Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G.

Resume af resultater:

  • Almindelige mobiltelefonsamtaler er tæt på fejlfri. Der ikke statistisk målbare forskelle mellem TDC NET, Telenor, Telia og 3. Forskelle i forhold til tidligere undersøgelser kan bero på statistiske tilfældigheder.
  • TDC NET, Telenor og Telia har 99% adgang til 4G med en 4G-telefon.
  • Download- og upload- tider er stort set uændrede i forhold til 2019 bortset fra, at 3 er gået tilbage på download.
  • Videostreaming med 4G mobiltelefon via TDC NET, Telenor, Telia og 3 er på samme høje niveau.
  • Videostreaming med 5G mobiltelefon via TDC NET, Telenor og Telia er på samme høje niveau.

Vil du læse hele undersøgelsen, kan den findes her (PDF, åbner i ny fane).

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.