×
TeknologiTophistorie

TDC tænder for 5G+ i næste måned

TDC Enhverv er klar til at lancere 5G+ uden støttehjul fra 4G infrastruktur og realisere teknologiens fulde potentiale.

Som den første leverandør i Danmark lancerer TDC Erhverv nu et landsdækkende netværk, som er uafhængig af 4G infrastruktur. Selskabet lover, at 5G+ kan “realisere det fulde potentiale i teknologien og vil rykke grænserne for, hvad der er muligt”.

– Vi kalder det 5G+, fordi det er den næste generation af 5G, der vil forløse det fulde potentiale i teknologien. Heriblandt helt håndgribelige gevinster som op til 25 procent længere batterilevetid på enheder på netværket og IMSI-kryptering, der øger sikkerheden markant til på sigt avanceret IoT-implementering, realtidsdataanalyse og fjernstyring af enheder, siger Sam Salih, der er head of 5G & advanced service i TDC Erhverv.

Uden støttehjul fra 4G vil det nye netværk kunne levere højere stabilitet, bedre dækningsoplevelse, øget sikkerhed og ultralav latenstid. Sidstnævnte er ekstremt vigtigt, hvis mobilnettet skal bruges til eksempelvis fjernoperationer – eller gaming – hvor hurtigere reaktioner er afgørende.

TDC Erhvervs nye 5G+ er blevet mulig, fordi landets største leverandør af kritisk infrastruktur, TDC Net, har rykket den teknologiske udvikling af deres mobilnetværk endnu et skridt frem.

– TDC Net vil være på forkant med den teknologiske udvikling, og vi er derfor glade for at kunne stille 5G+ til rådighed for TDC Erhverv som de første i Danmark. Med godt 4.000 mobilmaster og 99,9 procent geografisk dækning bliver 5G+ en landsdækkende mulighed for danske virksomheder, siger Robert Dogonowski, der er kommerciel direktør i TDC Net.   

I første omgang tilbydes adgangen til netværket nemlig kun til virksomheder. Hvornår koncernen åbner op for de de private kunder er endnu uvist.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.