×
TeknologiTophistorie

TDC Net vil have 100% CO2-neutralt 5G-netværk

Allerede om to år skal CO2-udledningen være nedbragt med 50% og i 2030 skal hele butikken være CO2-neutral, lover TDC Net.

Dataforbruget på mobilnetværket stiger hvert år med cirka 40 procent og i takt med, at teleselskaberne skal transportere flere megabytes igennem de danske mobil- og bredbåndsnet, stiger energiforbruget. En udvikling TDC Net gerne vil vende. De har derfor udarbejdet en klimaplan, der blandt andet skal reducere virksomhedens eget klimaaftryk til nul, senest i 2030.

”Når vi forbinder flere boliger og virksomheder med højhastighedsbredbånd og mobilnet, så stiger brugen af f.eks. streaming og internetopkoblede produkter og maskiner – hvilket igen fører til et højere energiforbrug. Det har vi et ansvar for at adressere ved at blive så energieffektive som muligt,” siger Andreas Pfisterer, administrerende direktør i TDC Net.

Som led i at indfri målsætningerne investerer TDC Net blandt andet i vedvarende, grøn energi. På et stort område svarende til 53 fodboldbaner i Svendborg er over 71.000 solcellemoduller ved at blive opsat. Det skal blive til den første af i alt fire solcelleparker, der tilsammen skal dække 60 procent af TDC Net’s energiforbrug. 

Virksomheden vil desuden finde en væsentlig del af CO2-besparelserne ved at udskifte ældre, energikrævende teknologier med fremtidssikrede, energieffektive løsninger. Blandt andet skal selskabets 3G-net udfases, mens det nationale 5G-net skal udbygges yderligere.

Ifølge estimater fra blandt andet netværksvirksomheden Ericsson, er 5G betydeligt mere energieffektivt end både 3G og 4G. Samtidig kan teknologien på sigt bidrage til den grønne omstilling også i andre brancher, eksempelvis via intelligent trafikstyring og ’smart city løsninger’.

Fakta om TDC Nets klimaplan

  • CO2e udledningen fra egen forretning skal være nedbragt med 50% allerede i 2023 og 100% i 2028 (scope 1 & 2), mens CO2e udledninger fra leverandører og kunder skal nedbringes med 100% i 2030 (scope 3).
  • Scope 1 og 2 målsætningen indfries blandt andet ved at investere i energieffektive teknologier som 5G og udfase ældre, mere energikrævende teknologier som 3G. TDC Net har desuden indgået en elkøbsaftale på fire solcelleparker og planlægger samtidig en grøn omstilling af selskabets bilflåde.
  • Scope 3 reduktionerne skal især findes i dialog med selskabets leverandører. I dag udgør virksomhedens 100 største leverandører omkring 85 procent af scope 3 udledningen.
  • TDC Net’s klimamål er valideret af Science Based Targets Initiative og lever dermed op til de klimavidenskabelige standarder, Paris Aftalen og målet om at begrænse den globale temperaturstigning til 1,5 grader.
  • På baggrund af selskabets klimamål og arbejde blev TDC Net i 2021 tildelt den højeste bæredygtighedsrating fra EcoVadis, hvilket betyder at selskabet er blandt de 1 % mest bæredygtige virksomheder.
  • Du kan læse mere om klimaplanen på selskabets hjemmeside.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.