TeknologiTophistorie

Telenor lancerer RCS – ny avanceret SMS tjeneste på Android telefoner

Der bliver helt nye muligheder med RCS som tillader avanceret grafik og mange flere muligheder for at reagere på beskeder i Googles SMS app.

I mange år har Android brugere været udelukket fra at bruge avancerede funktioner i sms appen, som de ellers kender fra eksempelvis Facebook Messenger. Apple brugerne har i stedet kunne bruge iMessage, som giver mange af de samme funktioner, men som altså ikke har været tilgængelig på Android. Men nu lancerer Telenor altså en den nye RCS tjeneste som mange Android brugere vil kunne drage nytte af.

Øger kvaliteten i videochat

Rich Communication Services teknologien (RCS) som teknologien hedder, er allerede tilgængelig i USA og flere europæiske lande, og nu åbner Telenor for, at kunderne kan få glæde af teknologiens muligheder og øget kvalitet på mobilen. 

RCS-teknologien baner vejen for mange af de samme funktioner, der kendes fra fx Facebook Messenger, WhatsApp og iMessage. Teknologien øger blandt andet kvaliteten i videochat, og når der afsendes eller modtages billeder. Danskere med nyere Android-telefoner kan hermed bruge Google Messages, der allerede er forhåndsindstillet på nyere Android-telefoner i dag.

Grafiske fordele ved RCS 

RCS gør det muligt at sende infografikker i selve beskedfunktionen, hvilket giver en langt bedre oplevelse, når kunderne er i kontakt med deres favorit brand eller virksomhed over mobilen. På sigt kan RCS-teknologien fx gøre det muligt at modtage din flybillet direkte i beskedfunktionen uden du behøver at downloade en app – ligesom det muliggør, at virksomheder kan sende et grafisk billede i beskedfunktionen med tilkendegivelses-knapper i stedet for blot en tekstbesked.

”Det er vigtigt for os, at vi til hver en tid sikrer, at vores kunder får det fulde ud af de tilgængelige teknologier. Ved at understøtte RCS-teknologien i vores netværk, får kunderne mere kvalitet og glæde af funktionerne på deres mobiltelefoner. Mange har efterhånden rigtig mange apps liggende på mobilen, og udover øget kvalitet, gør teknologien det også nemmere for de app-trætte, i og med virksomhederne får mulighed for at sende deres ydelse direkte i beskedfunktionen,” siger Jesper Mølbak, Netværksekspert i Telenor Danmark. 

Understøttelse af flere modeller

På nuværende tidspunkt har Telenor 87.000 Android-telefoner på, og de arbejder videre med implementeringen af teknologien over mod flere mobilproducenter. RCS-implementeringen understøttes af en sikker hosted serverløsning fra Google-Jibe.

Hvis du er interesseret i flere detaljer om RCS kan du læse mere hos Google her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.