×
TeknologiTophistorie

Smækker døren for iMessage til Android

iMessage til Android har lange udsigter. Apple har smækket døren i hovedet på Beeper Mini app'en.

I den fortsatte føljeton om iMessage til Android har Apple nu sat punktum for Beeper Mini. App’en der, i en yderst kort overgang, gjorde det muligt for Android-brugere at sende og modtage beskeder til iMessage-systemet. Døren til Apples servere blev nemlig smækket i bare få dage efter at app’en blev tilgængelig.

Apple bekræfter at de har lukket for Beeper Minis adgang til deres systemer. Årsagen er, at Apple vil beskytte både brugerne og sikkerheden ved brugernes iMessage-beskeder. De skriver i en officiel udtalelse:

“Hos Apple bygger vi vores produkter og tjenester med brancheførende privatlivs- og sikkerhedsteknologier, designet til at give brugerne kontrol over deres data og holde personlige oplysninger sikre. Vi tog skridt til at beskytte vores brugere ved at blokere teknikker, der udnytter falske legitimationsoplysninger for at få adgang til iMessage. Disse teknikker udgjorde betydelige risici for brugernes sikkerhed og privatliv, herunder potentialet for eksponering af metadata. Ligesom teknikkerne muliggør uønskede meddelelser, spam og phishing-angreb. Vi vil fortsætte med at lave opdateringer i fremtiden for at beskytte vores brugere.”

Den sidste sætning siger det hele. Apple vil løbende blive ved med at spærre for adgang til iMessage-systemet, hvis udviklere finder yderligere “teknikker” til at få adgang. Det er altså næppe fra tredjepartsudviklere, at der kommer iMessage til Android.

iOS får RCS-understøttelse

Derimod kan man sætte sin lid til EU. Ifølge Digital Markets Act, DMA, skal Apple åbne for iMessage senest  i marts 2024, fordi den anses som en gatekeeper-tjeneste. Apple overvejer at udfordre kravet ved domstolene, men i første omgang har de forsøgt at være mere imødekommende ved at love, at iPhone fremover vil understøtte RCS standarden.

RCS er ikke iMessage til Android, men det opbløder i det mindste grænserne mellem beskedtjenesterne på henholdsvis Android og iOS. Om EU så synes det er nok, er en anden snak …

Læs mere: Apple retter ind – iPhone får understøttelse for RCS-beskeder.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.