×
TeknologiTophistorie

Apple retter ind – iPhone får understøttelse for RCS-beskeder

Efter års tovtrækkeri har Apple givet sig og lader iPhone understøtte RCS-beskeder, som er standarden brugt på Android-enheder.

Google har i årevis været efter Apple, som har holdt sine brugere ‘låst’ til den lukkede iMessage-platform. Nu har Apple så givet efter og vil fra næste år understøtte RCS-beskeder. Den standard som Android-telefoner allerede benytter.

“Senere næste år vil vi tilføje understøttelse for RCS-teknologien, standarden som varetages af GSM Association. Vi tror på at RCS vil tilbyde en bedre oplevelse på tværs af systemer, sammenlignet med SMS og MMS. Understøttelsen vil virke sammen med iMessage, som vil fortsætte med at være den bedste og mest sikre besked-oplevelse for Apple-brugere,” udtaler en Apple talsmand.

RCS (Rich Communication Services) understøtter, i modsætning til SMS og MMS, billeder og videoer i højere opløsning, lydbeskeder og visning af om den anden part skriver, i realtid. Derudover vil det øge krypteringen mellem Android og iPhone. Ligesom det vil forbedre gruppechats og emoji-reaktioner til beskeder.

Tim Cook har ellers tidligere afvist, at RCS var en prioritet for Apple. Med argumentet at Apple ikke mente, at det var noget deres brugere efterspurgte.

En del af årsagen til, at Apple nu pludselig er mere venligt stemte overfor besked-standarden, kan muligvis tilskrives at EU har raslet med sablen flere gange mod iMessage og krævet at det skal understøttes på andre platforme. Noget Nothing forleden tog i egne hænder, for at gøre muligt. Med tilføjelsen af RCS kan Apple muligvis holde EU stangen på det punkt.

Understøttelsen vil rulle ud med en softwareopdatering næste år. Samtidig skal teleselskaberne understøtte beskedformatet, hvilket allerede er tilfældet over hele linjen herhjemme.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.