×
ElbilerTophistorie

Tesla-aktien styrtdykker efter lunkent regnskab

Trods rekordsalg straffes Tesla af investorerne efter fremlæggelsen af det seneste regnskab.

Teslas Model Y er den bedst sælgende bil i verden. Alligevel blev investorerne skuffede over det regnskab, Tesla fremlagde onsdag aften. For selv om selskabet solgte rekordmange biler, så er indtjeningen ikke god nok.

Tesla rapporterede en samlet omsætning på 23,48 milliarder euro for fjerde kvartal 2023, hvilket er en beskeden stigning på 3 procent i forhold til samme periode året før. Bruttofortjenesten faldt med 23 procent procent sammenlignet med samme periode året før. Hvilket naturligvis kan kædes direkte sammen med de massive prisnedsættelser, Tesla har gennemført.

På trods af prisnedsættelserne forventer Tesla, at væksten i antallet af producerede biler vil blive “mærkbart lavere” i det kommende år.

Teslas engang stratosfæriske værdiansættelse, som overgår alle andre bilproducenter, er bygget på løfter om astronomisk vækst og høje overskudsmargener. Disse seneste resultater virker dog langt mere jordnære, og brancheanalytikere begynder at dæmpe deres forventninger. Aktien gik da også ned med mere end otte procent på eftermarkedet.

Tesla Model 2 til næste år

Under regnskabsfremlæggelsen bekræftede Elon Musk også rygterne om den billige(re) Redwood, der i folkemunde går under navnet Model 2. Han fortalte, at planen er, at den skal gå i produktion i anden halvdel af næste år, men advarede samtidig om, at det var foreløbige planer.

“Jeg er ofte for optimistisk, når det gælder tidsplaner,” sagde Elon Musk med sjælden selverkendelse.

Andre interessante tal fra Teslas regnskab …

  • Set over hele året 2023 havde Tesla en omsætning på mere end 670 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 15 procent i forhold til året før. Men overskudsgraden for hele året faldt altså fra 16,8 procent i 2022 til 9,2 procent i 2023.
  • Tesla Model Y er en historisk succesfuld bil. Der blev leveret 1,2 millioner eksemplarer af modellen i løbet af 2023. Samtidig blev der leveret omkring en halv million Model 3, og Tesla leverede i alt 1,8 millioner biler til kunderne ii 2023.
  • Teslas Supercharger-ladenetværk voksede med imponerende 27 procent i 2023. Det dækker nu over i alt 5.952 stationer med 54.892 ladepunkter.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.