×
ElbilerTophistorie

Tesla bliver [heller] ikke selvkørende i år

2022 bliver heller ikke årets hvor Teslas biler bliver selvkørende. Godkendelse fra myndigheder kan tage tid.

Elon Musk har i flere år lovet teknologi, der gør Tesla-biler selvkørende. Selv om er konstant sker små fremskridt er der endnu langt til at de bliver reelt selvkørende. Det kommer heller ikke til at ske i år.

I forbindelse med fremlæggelsen af Teslas kvartalsregnskab i sidste uge, sagde Musk, at systemet ikke bliver godkendt til kørsel på offentlig vej i år. Også selv om han hævder, at teknologien faktisk er på plads i bilerne inden nytår.

– Godkendelse fra myndighederne er en særskilt sag. Vi vil ikke have en godkendelse fra myndighederne på det tidspunkt, siger han.

Når man bestiller en Tesla, har man mulighed for at tilvælge Full Self-Driving (Fuldt Selvkørende Egenskaber herhjemme). Det er tredje niveau af Teslas autopilot, ud over Basis Autopilot og Enhanced Autopilot, og den koster 58.300 kroner.

Tesla lover at bilen kan identificere og reagere på lyskryds og stopskilte. Senere vil den også kunne styre sig selv i byens trafik. Men det bliver altså ikke i år, at man kan aktivere det med lovens velsignelse. Slet ikke i EU.

I skrivende stund er Mercedes EQS den eneste bil, der er blevet typegodkendt til selvkørende kørsel på niveau 3.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.