×
ElbilerTophistorie

Musk: Kun gode bilister får adgang til vores selvkørende funktioner

Tesla vil bruge data fra bilen til at tjekke chaufførens kørsel inden der gives adgang til Full Self-Driving beta-softwaren, FSD.

Elon Musk siger, at Tesla vil bruge data fra bilen til at sikre, at kunden er en ‘god bilist’ inden kunden får adgang til Full Self-Driving beta-softwaren, FSD. Selskabet begyndte i sidste uge at sende FSD Beta v10 til ansatte og udvalgte kunder – og en bredere kundegruppe får adgang fredag den 24. september. Forudsat altså, at de kan finde ud af at køre ordentligt.

Med FSD Beta v10 bliver bilen stort set selvkørende på både motor- og landeveje. Men softwaren er fortsat kategoriseret som Level 2, da der stadig kræves konstant opmærksomhed af føreren. Chaufføren er ansvarlig for bilen og skal beholde hænderne på rattet.

For at få adgang til FSD Beta v10 skal man for det første have betalt for opgraderingen. Den koster herhjemme 58.300 kroner. Derefter skal man ansøge om at komme med i beta-gruppen – og når man gør det, giver man samtidig Tesla lov til at overvåge bilen, fortæller Elon Musk:

“Betaknappen vil indeholde en anmodning om tilladelse til at vurdere kørselsadfærd ved hjælp af Teslas forsikringsberegner. Hvis kørselsadfærden er god i 7 dage, vil beta-adgang blive givet.”

Elon Musk kalder i vanlig selvsikker stil FSD Beta v10 for ‘Mind Blowing‘, men de første Youtube-videotest viser, at den nye udgave i bedste fald er en forbedring af v9.

Tesla-ejeren Kim Paquette har eksempelvis lagt en video op, hvor hun gennem en 18-minutters køretur fortæller, hvorfor hun ikke er begejstret for V10. Se den her:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.