×
ElbilerTophistorie

Tesla må trække autopilot-beta tilbage

Teslas seneste autopilot-beta giver falske kollisionsadvarsler og må trækkes tilbage, fortæller Elon Musk på Twitter.

Lørdag begyndte Tesla at sende den seneste beta-udgave af deres autopilot, kaldet Full Self Driving-software, FSD, ud til brugerne, men mindre end et døgn senere meddelte Musk, at opdateringen trækkes tilbage. Den har “problemer” og viser blandt andet ubegrundede kollissionsadvarsler, skriver Reuters.

Det er FSD 10.3, der har problemer. Derfor udskydes en videre udrulning og de brugere, der allerede har fået 10.3 rulles tilbage til version 10.2.

Musk fortæller ikke præcist, hvad problemerne er. Men adskillige Tesla-ejere har dog allerede nået at dele videoer med deres erfaringer af FSD 10.3 (se nederst i artiklen). Ud over de flaske kollisionsadvarsler oplever brugerne problemer med Autosteer-muligheden og traffic aware cruise control (TACC).

Adskillige af testerne hævder også, at problemerne går ud over den “safety score” der kræves for at være med i beta-programmet, så de risikerer at blive smidt ud af programmet. Den slags må Tesla dog forventes at tage højde for, da der – som Musk også selv påpeger – altid vil være udfordringer med beta-software.

Ifølge Reuters har Tesla endnu ikke reageret på henvendelser for uddybning af udfordringerne med autopilot-softwaren.

Netop TACC-systemet er i forvejen genstand for undersøgelse af den amerikanske myndighed National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), på baggrund af, at der 11 gange på få år er sket ulykker, hvor Tesla-biler kolliderede med parkerede udrykningskøretøjer på ulykkessteder. Siden 2018 er en person blevet dræbt og 17 blevet såret i sådanne situationer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.