×
Elbiler

Tesla Model 3 går som varmt brød inden afgiftsændring

I dag træder de nye afgiftsregler på biler i kraft og det har ført til et øget salg af biler i december. Specielt Tesla Model 3 er populær.

I dag træder de nye afgiftsregler for biler i kraft – den såkaldte ‘aftale om grøn omstilling af vejtransporten’ som blev præsenteret den 4. december. Og det har betydet, at danskerne køber biler som aldrig før; torsdag blev der indregistreret en ny bil hvert 25. sekund og det er rekord.

At det var torsdag var ikke tilfældigt, det var nemlig sidste chance for at få en bil til “gammel” pris. Ændringerne betyder, at primært benzin, diesel og større elbiler vil stige i pris fra og med i dag.

– Bilsalget er gået rigtig godt i de sidste par dage. Salget er meget følsomt overfor justeringer i afgiften, og i går var sidste chance for at få biler til gammel afgift, siger Mads Rørvig, administrerende direktør i De Danske Bilimportører, til TV 2.

Selv om det primært er fossilbiler, der sælger, så er det dog en elbil der topper listen, nemlig Tesla Model 3. På trods af, at den ikke har fået et afgiftshak. Tværtimod vil den [alt efter udgave] være billigere fra i dag.

Her er top 10 over de mest solgte biler i Danmark mellem 1. og 17. december:

#ModelAntal solgte
1Tesla Model 3660
2Peugeot 3008475
3Ford Kuga417
4Seat Leon401
5Volkswagen Up387
6Peugeot 208370
7Renault Clio364
8Toyota Aygo352
9Citroën C1335
10Volkswagen Polo323
(Kilde: De Danske Bilimportører)

Model 3’erens ærkerival, Volkswagen ID.3, der blev kåret som Årets Bil 2021 i Danmark, har ikke solgt nok til at komme ind på top 10. I hele november måned blev der solgt 298 eksemplarer af ID.3’eren. I samme periode blev der solgt 285 Tesla Model 3’er.

Det skal dog nævnes, at Teslas biler ankommer til landet i “klumper”, hvorfor en sammemligning på de enkelte måneder ikke er helt retvisende. Set over hele året er Model 3’eren fuldstændig dominerende med et samlet salg på 2.817 eksemplarer (januar til og med november). Den næstbedst sælgende elbiler Hyundai Kona med 1.032 eksemplarer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.